hits

Nye jeans

Rimelig selvforklarende overskrift, men Hallelujah jeg har nye jeans. Mitt forrige favorittpar spjæret i juleferien under et forsøk på å tøye :-))

God kveld! Skal ikke skryte på meg at jeg har fryktelig mye interessant å fortelle dere, men kan alltids oppdatere dere litt likevel. Kroppen min føles fremdeles helt fremmed for meg når jeg danser.. Er som om det ikke finnes nok energi igjen i den etter influensaen forrige uke. Blir sliten og trøtt kun etter et par timer og hva er vel det for noe tull, jeg vil danse ordentlig. Smører tykt på med tålmodighet, det blir forhåpentligvis fort bra igjen, må bare føle meg litt som en potetsekk først I guess. Ellers har jeg det ganske bra. Litt mange tanker og et par bekymringer i hodet, men sett bort fra det har jeg det tipp topp! Heldig med sykt fin klasse, full av bra mennesker. Snakk om at det blir en aldri så liten filmkveld hjemme hos Dana på torsdag etter skolen, og jeg gleder meg allerede.
 

Håper dere har hatt en fin mandag, snart på tide å sove her! God natt ♥
 

Siden sist..


Fika i lunsjpausen på fredag. Vakre Isabella og Dana. Legg merke til tekoppene som er på størrelse med suppeboller.

Jeg liker øyeblikksfotos som dette, hensikten er ikke at det skal se pent ut. Bare gjøre deg glad. Dana og Mathilda i latter og smil.

Ingunn som forklarer spilleregler til Alice og resten av oss. Tiden flyr når en koser seg, og det gjorde den denne fredagskvelden.

Hei igjen! Kjennes som at jeg kan ha godt av å skrive litt. Syntes bare det var litt vanskelig å sortere tankene. Mye som foregår i et hode, men det vet dere vel. Så, på fredag våknet jeg pigg nok til skole og en jentekveld. Jeg koste meg og følte meg bra, men også overraskende fort sliten og trøtt. I dag også har jeg blitt litt tatt på sengen av hvordan kroppen fremdeles trenger litt ekstra tid på å komme seg etter sykdomsuken. En og en halv klasse med ballett og repertoar var alt som skulle til før kroppen sa ifra. Jeg fortsatte, danset og gjorde alt jeg skulle, men innvendig hørte jeg signalene kroppen min sendte meg. Det føltes som om jeg kunne grått, sovnet, eller bare sittet på gulvet med tomt blikk, alt ettersom hva jeg selv ville valgt. Kanskje dere har hatt det slik før dere også, eller kanskje det bare er meg, eller kanskje beskrev jeg det uforståelig.

De siste dagene, siden jeg uansett har vært syk og hatt time to kill, har jeg startet å se Sex and the City igjen. Det har gått en tid siden sist jeg hørte Carrie skrive spalter og se selvsikre Samantha sammen med resten av gjengen og guttene de dater. Kjæresten min er muligens den personen som vet best hvor umulig jeg er når det gjelder serier. Det er få jeg liker, og det begrenser seg hvor mange episoder jeg orker å se på rappen. Sex and the City er en av unntakene her. Nå som jeg er frisk fra feber og djevelskap, trenger kroppen fremdeles en del hvile og da er det fint å ha en fiktiv jentegjeng som selskap i sengen, snakkende om livet gjennom tykt og tynt. Apropos, jeg lurer fælt på hvordan Donald Trump klarte å snike seg inn i en av drømmene mine i natt. La oss bare fortrenge at det hendte.
 

Nå er det ikke lenge til jeg sitter på vei hjem til Norge! Neste uke er siste skoleuke før vi har "sportslov" og jeg drar til Bergen og Drammen.

Ta godt hånd om dere selv, så blogges vi ♥
 

Influensa og snøvær


For cirka en ukes tid siden oppdaget jeg en skog et lite stykke bort fra her jeg bor. Det var godt å spasere mellom trær og stillhet.

Trevlig måndag! I dag har jeg hvilt kroppen min og vært hjemme fra skolen. Gårsdagen våknet jeg opp syk og holdt sengen stort sett hele dagen, for utenom en tur på butikken for å handle mat. Formen er mye bedre i dag, så forhåpentligvis er jeg på beina igjen på vei til skolen i morgen tidlig! Utenfor har det snødd litt i dag, og på Instagram har jeg sett bilder hjemmefra som viser ekstremt store snømengder jeg bare kunne drømme om før jul. Det ser utrolig fint ut for et vinterglad barn som jeg har vært, så krysser fingre for at snøværet ankommer tidligere neste vinter. Er så koselig når snøen kommer i store mengder før jul, haha. Skal ikke klage altså, her i Stockholm er det mer lagomt. Hvitt landskap, men ingen problemer med snø oppover beina når en er ute og går.

Håper dere er friske og raske alle som én! Ta godt vare på hverandre og dere selv, så blogges vi snart igjen! ;)

God natt og drøm søte drømmer ♥
 

Generalprøve på operaenDette bildet er til å bli glad av, så mange smil samlet på et og samme sted. Fineste Mathilda og Ingunn som kramar varandra ♥

Se her, vi var på Den Kungliga Operan på torsdag! Hele klassen dro vi sammen for å se generalprøven på PUUR, regissert og koreografert av Wim Vandekeybus med dansere fra Kungliga Baletten. Det var mye vakker dans med flytende forflytninger på gulvet, skulpturelle løft og interessante elementer som blant annet trestokker kastet på kryss og tvers over scenen. Likevel syntes jeg noen scener til tider var vanskelige å forstå sammenhengen i, og jeg oppfattet noe av skuespillet litt forstyrrende og melodramatisk. Filmklipp ble vist på storskjerm under danseforestillingen også. De var fæle og ga meg assosiasjoner til surrealistiske mareritt ettersom de var klippet litt hulter om bulter med lekende barn, en gresshoppe, avkappet barnehånd, mødre med babyer m.m. Alle inntrykk ble så mye på en gang for meg, at hjernen min ikke helt hang med på alt under de to timene. 

Hele forestillingen er basert på tematikken makt og verdien av et liv, med inspirasjon fra filmen Herodes og folkemord i vår tid. Jeg har ikke sett denne filmen, og kan ikke påstå at jeg vet mye om hvordan folkemord foregår, men for å være ærlig har jeg ikke ønsker om å fordype meg inn i slike horrible hendelser. Kanskje det nettopp er det dette stykket forsøker å foreta seg, å stille publikum til veggs med ubehageligheter vi helst vil se bort ifra. Få frem en reaksjon i oss og reflektere mer over emnet. På sett og vis forstår jeg at det kan være ønskelig for å skape en motreaksjon, men på en annen side tror jeg også på at det kommer mer godhet i verden om en fokuserer på positive tanker og handlinger istedenfor å spinne hodet rundt noe så dypt og mørkt uten å stå i disposisjon til å kunne bedre situasjonen. Uten at vi av den grunn behøver å være arrogante ignoranter og ta for gitt at vi har det så bra! For Gud, det er mye å være takknemlig for her i livet! Jeg bare tror sånn på ordene til Martin Luther King, Jr. "Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.", og selv om jeg kan få en bredere forståelse og mer kunnskap om forferdelighetene, følger også disse bitre og avskyelige følelser automatisk med. Følelser jeg helst vil gi slipp på til fordel for å kunne gi rom til noe godt som jeg kan handle ut ifra istedenfor.
 Følte meg litt for fin til å ikke ta bilde av meg selv. Det synes jeg det skal være lov til å si, for jeg synes det er en bra grej å være fornøyd med seg selv.

Håper jeg skrev dette forståelig nok for dere. Ha i bakhodet at vi alle er mennesker som tenker og oppfatter så mye ulikt, så andre enn meg kan ha en helt annen opplevelse av stykket enn det jeg hadde da jeg så det, og min måte å ytre egne tanker på i dette innlegget kan fullt mulig bli oppfattet helt annerledes i andres øyne enn mine egne.
 

Vi blogges snart igjen ♥
 

Morgen-eufori

Herlig lørdagsmorgen til dere alle! Jeg drømmer om dans som bare det, haha helt utrolig! I går kveld tok jeg et par kveldklasser etter skolen, og jeg er kjempeglad for at jeg gjorde det! Ballettlærerinnen er en jeg ikke har danset hos før, noe som gjør at jeg må tenke litt ekstra på de nye øvelsene ved stangen og får bryne meg på andre steg enn de jeg er vant til å danse på gulvet. Masse jeg ikke fikk til, men koste meg som bare det likevel! Er så utrolig gøy å få utfordringer, og jeg har troen på at det skal gå mye bedre neste gang.

Jeg har en godfølelse som brer seg i hele kroppen. Denne morgenen jeg er jeg så glad og fornøyd og føler meg så utrolig takknemlig! Fingrene triller på tastaturet og taster bokstaver som perler på en snor i racerfart! Kroppen sitter med kryssede bein i sengen, og på høytaleren hører jeg på deilig, avslappende musikk som jeg digger til. For en morgen, og for et liv! Haha, sykt klisjé men er så sinnssykt fornøyd akkurat nå. Siden jeg våknet i dag tidlig, har det strømmet gode tanker i hodet på meg som har fylt hele meg med en gigantisk dose gledesrus. Kanskje fordi jeg snakket med den fine mammaen min på telefonen i går, mens jeg sto i butikken og plukket ut det ene og det andre av gode saker som bakeribrød, appelsiner og sjokolade. Mmm... Bestefar har fått påvist kreft og det var gledelig å høre at det ikke spredd seg. Snart skal det bli tatt hånd om med laserbehandling, og jeg håper så klart på det beste! Det har vært lenge siden sist jeg hørte mammas stemme også, og da vi først var på tråden, ville jeg ikke legge på. Hun har en av verdens fineste og mest beroligende stemmer, og jeg synes det er så godt å høre henne. Gleder meg allerede til jeg ser henne igjen og får mulighet til å kjenne på de gode, varme klemmene hennes mens jeg lukter duften av god parfyme blandet med den kjærlige mammalukten som bare mamma kan ha. For et fantastisk menneske hun er! Jeg er så utrolig glad for å ha en så flott mor som henne! Får meg til å smile og bli tårevåt i øynene bare ved tanken, hun er rett og slett best♥


Og her ser dere ett stykk happy morgen-fjes!:-)):-D♥♥


Ha en superfin lørdag alle sammen! La oss spre litt glede og kjærlighet i dag♥
 

Gladmandag

Noen uker-gammelt bilde fra en koselig lunsj med finefine Ingunn og Dana og mye smil og latter ♥

Goood morgen!♥ Håper dere har en minst like strålende og hjertevarm morgen som jeg! Føler meg så utrolig takknemlig i dag, spesielt nå som jeg har fått en god start på dagen hvor jeg våknet tidlig, gjorde yoga og mediterte. Er det én ting jeg ønsker å gjøre hver dag, så er det nettopp det. Hele humøret og smilebåndet dras opp, og tankene stråler før solen rekker å gjøre det samme. Utendørs er det fremdeles mørkt og kjølig, men jeg vet at om kun noen måneder kommer det til å være lysere ute og nærmere, nærmere sommer! Gleder meg stort til å kjenne solen varme den bare huden, legge ytterjakken hjemme og kun ha på meg en lett sommerkjole. For en fin tanke, synes jeg.

Nå skal jeg på skolen og danse. Ta vare på hverandre!

 

Før jeg sovner

Full dagbok fra i fjor og fremdeles på utkikk etter en ny. Litt sær av meg kanskje, for jeg kjøper ikke hva som helst selvom det kun er for noen blanke sider å tømme hodet mitt på med blekk. Forme den ene kronglete bokstaven etter den andre idet jeg ikke har tålmodigheten til å gjøre meg flid når det bobler av tanker og følelser innvendig.

Dette er et slikt øyeblikk jeg kunne grepet pennen fatt for å skrible ned en side eller to, så nå sitter jeg altså her med mobilen min i hendene og skriver litt til dere istedenfor. Lenge siden sist jeg pratet med dere, så føles godt å si et lite hei igjen. Titte innom og meddele at nå er jeg klar for mer dans etter en lang juleferie hjemme med kjæreste, venner og familie. I morgen drar jeg tilbake til storbyen, og jeg har gledet meg allerede siden før ferien startet til denne ukas søndag for da skal jeg endelig ta ballett- og tåspiss-klasse igjen! Det er tross alt på tide at de nye tåspisskoene mine blir mykt opp og danset med, synes jeg.

Klokken hvisker søvn, og jeg har hatt en tendens til dette med å sove lite kvelden før avreise. Som om kroppen merker på seg at noe er i ferde, at den mister lysten til å legge seg tidlig selvom det ironisk nok hadde vært fordelaktig å sove så mye som mulig før tiden med reise tømmer energi ut av meg. Sent allerede og skal tross alt tidlig opp i morgen. Nei, nå får jeg sove. Legge tankene til side og drømme litt.

Håper som alltid at alt står vel til med dere alle sammen! God natt, og herlighet; godt nytt år!

Tilbake til dansesalen

Hei fininger ♥  Nå er höstlovet forbi, og første skoleuke tilbake i Stockholm har vært et fyrverkeri. Så mye som har skjedd disse syv dagene. Denne siste delen av terminen har virkelig fått en pangstart! Kroppen nyttiggjorde seg et pust i bakken, og nå er det fullt kjør før jula setter inn -tenk at det snart er jul allerede! SÅ mye å glede seg over og frem til for tiden ah, herlig :-D 

Hvor skal jeg begynne? Vi har smått startet med koreografi til forestillingen vår i desember, i tillegg til at jeg har danset ekstra utenom skolen, og sammen med Dana og Ingunn deltok vi alle tre på Open Stage med et nummer på tåspiss i hiplet-stil før vi avsluttet fredagen med en koselig tacokveld med flere i klassen. På lørdag tok jeg for meg tidenes stooor-handel med Ingunn hahah! Og så var det i dag da, i dag tok Dana, Ingunn og jeg, som alltid, søndagsklassene i ballett og tåspiss, og for et par herlige timer! Jeg storkoste meg virkelig. Så deilig å kjenne at det smått går fremover med teknikk og musikalske kvaliteter også. 

Etter dagens klasser, bar det av sted til Dansmuseet med oss alle tre hvor vi så filmen Black Ballerina. Ganske utrolig å tenke på, hvordan bransjen fremdeles er konservative ved ansettelse av mørkhudede ballettdansere.. Jeg har likevel håp og tro om at dette vil endre seg med tiden, tross tanken om at vi lever i 2017 og at det enda ikke er normalt å ha flere mørkhudede i ballettkompanier enn det finnes per dags dato.. er ganske ille. Heldigvis finnes det noen, og jeg kan bare forestille meg hvilken inspirasjon de er for den yngre generasjonen som vokser opp og som en dag også ønsker å bli ballerinaer -uansett hudfarge.

Oj hoi! Kroppens indre klokke sier meg ingenting om den faktiske tiden jeg ser når jeg titter nederst på skjermen. Det er på sin plass å krype under dynen og hvile ut slik at jeg kan hoppe ut av sengen i morgen tidlig, klar for en ny og herlig skoledag proppfull av mer dans! Håper alt fremdeles står bra til med dere alle! Utrolig koselig å se at dere fremdeles titter innom hver dag. Skal forsøke å gjøre det samme selv også, haha.
 

Vel vel, sove godt nå da! Så snakkes vi igjen, Gudene vet når ;-)
 

Picasso og kaffe-date


Nydeligesøte Nathalia med kakaokoppen sin :-)

Hei og lenge siden sist! Høstferien er allerede halvveis, og i dag møtte jeg en venninne hjemmefra her i Drammen over en kopp kaffe (og kakao) på Picasso. Det var utrolig koselig og vi snakket om stort og smått i timevis før vi tok følge hjemover og skilte vei. Godt å møtes og kjenne at praten går lett og lekent fra det ene til det andre, som om det er kort stund siden sist gang vi så hverandre. Alt fra hvordan går det til store drømmer eller dype tanker. Samtaler en setter pris på og som varmer sjela. Nathalia er en superherlig jente, og jeg unner alle en venninne som henne.
Ble mange bilder kun av Nathalia her nå, men altså hun er da et fryd for øyet så hva kan jeg si :'-)

Nå er jeg hjemme hos kjæresten igjen, personen jeg tilbringer mest tid sammen med nå som jeg er hjemme på ferie. Utrolig koselig å være med hverandre hver dag, og å kunne se hverandre inn i øynene og si jeg elsker deg, istedenfor å stirre inn i en skjerm mens bokstavene tastes inn på et tastatur. I går kveld var jeg og Espen også på besøk hos Ida, en annen venninne her i Drammen, som nylig fikk et nytt familiemedlem. Hund, altså. Tidligere på dagen dro jeg og mamma på Oslotur. Alltid så koselig å dra med mamma til Oslo! Så nå har jeg litt nytt dansetøy og en ny vinterkåpe som skal bli godt brukt hjemme i Stockholm når gradene synker og julen nærmer seg. Legg merke til at jeg sa "hjemme i Stockholm".. Ca. ti år siden sist jeg kun hadde ét hjem å kalle "hjemme", ligger kanskje noe i det.

 

Håper ferien/hverdagen deres er herlig og nytes,
livet er her og nå, vet dere, så gjør det beste ut av det ♥

Klisjé som det er, men sant.

 

Gledelige tanker

Jeg sa god natt til kjæresten og har egentlig i tankene å legge meg for å sove nå. Noe i meg følte likevel for å skrive litt, så da tok jeg frem laptopen i fanget og her sitter jeg. Halvveis tullet inn i dynen min med vinden raslende i trærne utenfor. Jeg satt opp vinduet litt for å få frisk luft inn i rommet. I dag har jeg vasket to omganger med klær, hengt dem opp og sett på film. Klarte å holde meg våken etter middag, sov kun en times tid rund klokken åtte. Nokså stolt over det. Og nå skal jeg altså legge meg. Det er som om jeg har noe på hjertet jeg må fortelle dere før jeg kan ta kvelden, uten at jeg riktig vet hva. For alt jeg vet er det kun hodet mitt som er litt susete av tanker fordi jeg ikke har meditert enda i dag.

Faktisk gruet jeg meg til denne dagen. Er det ikke rart hvordan alle gruende følelser svulmer opp i hele kroppen og drar energien ut av deg? Kjentes i alle fall slik ut for meg i dag morges. Stod opp senere, kom til skolen kun fem minutter før første klassen startet, og var gjennomgående sliten store deler av skoledagen. Heldigvis klarte jeg å gjøre det beste ut av det, synes jeg nå selv, og gav det jeg hadde å gi istedenfor å late meg mens vi danset. Psyken dere, er en finurlig greie. Hvis du gir etter, blir det en pågående spiral. Enten nedover, eller oppover, beroende på om tankesettet ditt leder mot den positive eller negative retningen. Jeg forsøkte å lede skuta i havn til den positive siden, og tro meg at selv den minste lille gledelige tanke hjelper litt. Med andre ord snudde dagen seg til det bedre, fordi jeg selv gjorde meg bevisst på tankemønsteret mitt. Anbefales.

Gleder meg til morgendagen, det håper jeg dere gjør óg!
God natt og sove godt ♥

Skriblerier mandag natt til tirsdag

Sliten. Utslitt? Ligget urørlig mange timer i sengen. Sovet og slappet av. Først 22:30 var jeg på beina igjen, litt sulten så lagde meg mat. Mm, smakte godt ja. Nei altså til tross for dagens store oppgave til meg selv, å holde meg våken frem til leggetid, falt jeg pladask inn i dyp søvn allerede før klokken rakk å slå 19:00, tror ikke den ble 18:00 heller før jeg lå der utstrakt i sengen med øyenlokkene pent hvilende over de trette øynene. Med mer ettertanke kanskje ikke heller så rart at det ble som det ble, for jeg la meg meget sent i går natt og var nokså tidlig oppe på morgenen i dag. Er nok mye derfor.

Tok meg selv i å nynne på egenkomponert og improvisert melodi ista mens jeg sto på kjøkkenet og kokkelerte for meg selv. Lagde soba nudler med marinert tofu, sopp, grønnsaker og soyasaus. Planen var egentlig å prøve noe nytt og lage misosuppe i dag, men dagligvarebutikken hadde ikke mer miso igjen i hyllene sine. Det får bli en annen dag. Mens jeg stod der og nynnet gikk det i alle fall opp for meg at jeg kanskje muligens savner fiolinen litt mer enn jeg selv innser. Tror det skal bli fint å ta den med seg til Stockholm når höstlovet er over. Ah skal bli så deilig med lov nå.. Ferie altså, svenskene kaller det lov

I visse stunder føles det som om hjernen bobler over av tanker, ideer og følelser som burde skrives ned umiddelbart med blekk og papir. Noen ganger gjør jeg det, andre ganger ikke. Men jeg er sikker på at det er mye som befinner seg oppi der, i topplokket mitt. Undrer hvordan det hadde vært å kunne krype inn i hverandres tanker og føle andres gleder og sorger. For det er fullt mulig å tenke seg til hvordan andre har det, men å fysisk føle på det hele og likevel være objektiv under opplevelsen. Skjønner dere hva jeg mener? Tror jeg skravler litt for mye i koder nå. Kanskje dette er en av mine slike rare tanker som bare popper opp i hodet mitt, men som ingen andre helt forstår når jeg skal forsøke å forklare det.

Vel, klokken tikker minuttene videre som alltid. På tide å snart ta kvelden nok en gang. I morgen venter en ny skoledag, og for å gjøre det beste ut av det hadde det passet seg med aldri så lite mer søvn til denne skrotten. 

Håper alt står dere bra til!​
God natt ♥

Varm om hjertetDenne helgen forsvant like fort som den kom! På fredag var vi en gjeng på fem jenter fra klassen som stelte istand taco-kveld etterfulgt av banankake og Chicago. Det hele hendte ganske spontant etter skoledagen var over, og det endte opp med å bli en utrolig hyggelig kveld! Jeg liker å omgås mennesker jeg kan slappe av med og kun være meg selv rundt, uten å bli stresset eller klein og satt ut med hva jeg skal si og hvordan jeg skal oppføre meg for å være "normal". Vi snakket masse og lo, før vi, besøket, satt oss på buss og tunnelbane hjemover sammen i kveldsmørket. Klokken var rundt 22:00 da vi dro, og jeg synes det var ufattelig deilig å dra såpass tidlig. Selvfølgelig er det koselig å være på besøk hos noen og le til langt på natt og ikke dra hjem før klokken har passert midnatt, men det er så uhyre mye mer behagelig for hode og kropp å ta seg til takke med en litt tidligere avsluttet kveld (spesielt når det tar ca. en time med kollektivtransport å komme seg hjem da man bor på hver sin ende av byen). Alle er vi dansere, og blir lett ekstra trøtt og sliten etter en full skoledag med timevis dans. 

Lørdagen i går svingte jeg meg rundt og støvsuget leiligheten, ryddet litt på rommet og vasket litt på badet. Skal ikke legge skjul på at det føltes godt. Senere på kvelden etter en god middag, kom Ingunn over på besøk for å prate, se på film og spise lørdagsgodt. Det er helt utrolig hvor nære vi har blitt hverandre, og det faktum at jeg flere ganger pauset filmen kun fordi vi hadde så mye å snakke om. Føler meg så utrolig heldig som har en så god venninne her, det kjennes utrolig godt å ha en jeg kan snakke med alt om og som jeg vet jeg kan stole på. Jeg har slitt litt med tillit til mennesker og å åpne meg for andre, men Ingunn er en av de personene i livet mitt som jeg vet at jeg kan komme til. Begge gleder vi oss stort til høstferien neste uke hvor vi begge drar hjem til kjære og kjente hjemme i Norge, men vi har også bemerket oss at det kommer til å bli rart å plutselig ikke se hverandre hver dag for en liten stund. Må også nevne at jeg har blitt glad i mange andre i klassen også, det er bare det at jeg og Ingunn er tja hva skal jeg si. Det er oss norske liksom.

Nok en solskinnsmorgen lyste meg opp av sengen i dag tidlig også. Generelt har det vært veldig mye fint vær her i det siste. Gyldne høstblader og en frisk, blå himmel. Gradene kryper for hver dag som går, men solen ser ut til å trives der oppe og gir stadig vekk solstrålene sine for å gi oss litt lys og varme. Selv om det er kaldt, synes jeg det er fornøyelig å spasere litt utendørs -i dag til skolen nok en gang. Som dere sikkert har fått med dere, tar jeg ballett- og tåspiss-klasse på søndager. Dette er noe jeg selv har valgt å gjøre og er ikke en del av min obligatoriske skolehverdag, dog disse ekstra danseklassene jeg tar utenom skoletiden er på skolen min. De har altså både utdanninger og dansekurs som er utenom for folk som ønsker å ta det på fritiden. Læreren jeg går til på søndager er forresten ikke den samme læreren jeg har på skolen, så vet dere det også dersom det skulle være noe dere lurte på.. av en eller annen grunn?
 

For å gi en rask oppsummering, kan jeg konkludere med at jeg har hatt det veldig bra de seneste dagene. Fine mennesker og koselige stunder. Humøret har holdt seg jevnt oppe, og skrotten gleder seg til høstferien som er like rundt hjørnet! Tenk at jeg om en uke slapper av hjemme og får tilbringe tid med kjære gutten min igjen. Det gledes, det gledes ♥

Blogges snart igjen ♥

Tilbakeblikk og søndagsmys

Jeg ser dere. Alle, hver og en av dere, som titter innom med nysgjerrige og håpefulle blikk undrende om et nytt innlegg har blitt publisert. At dere ønsker å ta dere tid til å følge med meg, synes jeg er utrolig koselig. Jeg er dere takknemlig, og ønsker å tydeligere gi tilbake det dere gir meg. Tid. Hver dag tar dere tid til å se etter hvordan det står til med meg. Flesteparten av dagene står bloggen likevel urørt og øde som en eller annen ørken i Sahara. Vel, det viste seg å ikke være så lett å blogge hver dag likevel slik jeg først forestilte meg. Enn så lenge vil jeg gi mitt ord på at jeg skal gjøre mitt beste. 

Denne uken har jeg vært sliten og hatt vondt i kroppen. De siste dagene har jeg kun kommet hjem, spist middag og så sovnet, før jeg senere på kvelden har våknet igjen og forblitt våken et par timer og deretter pusset tenner og lagt meg for å hvile kroppen klar til en ny skoledag morgenen etter. Jeg aksepterer at det er slik det er, for jeg er tross alt en danser. Med dette som utgangspunkt, har jeg ikke funnet en god balanse til prioriteringen av bloggen -enda. Likevel har jeg troen på at det kommer til å løse seg så snart jeg får dreisen på det :-)

Dette blir om noe litt rotete, men jeg ønsker å dele noen bilder fra en utrolig fin søndag forrige uke! For en dag. Solskinn og søndags-klassene med ballett og tåspiss, fika med superfine jenter og FaceTime i nesten tre timer med verdens beste kjæreste ♥​


Vakre jentene, Dana og Ingunn ♥


Bildene lyver ikke, det ble mye smil denne dagen :-DD


Den deilige følelsen av å dra hjem med et varmt hjerte, fullt vitende om at dagen har vært superfin og blitt tilbrakt med mennesker en setter stor pris på ♥

Nå er det straks på tide å ta kvelden igjen. Det var godt å få sagt et lite hei til dere igjen, og jeg håper alt er bra med dere! Dagene går opp og ned med oss alle, derfor er det ekstra viktig å sette pris på alle små oppturer en møter til jevnlig hver dag. Uansett hvor tøff en dag kan være, tar jeg meg selv i å vandre tankene til et fint sted hvor jeg drømmer meg litt bort. Jeg håper det er slik med dere også.


Ta vare på dere selv og på hverandre ♥
Så snakkes vi igjen!

Noen ord før jeg tar kvelden

Jeg lurer litt på hvilket inntrykk dere sitter igjen med når dere leser bloggen min. For det er som regel de dagene jeg har noe hyggelig å dele at jeg blogger. Alt går ikke på skinner hele tiden, selv om det er i de stundene jeg som oftest publiserer innlegg. Ja, det er et lite eventyr å bo i Stockholm og danse hver dag, men jeg har hatt tøffe dager her også. I går var en slik dag hvor alt føltes feil. Jeg var trøtt, sliten og fremdeles trist etter et lite sammenbrudd som jeg hadde søndag kveld. Kropp og hode klarte liksom ikke å henge med. Det var vanskelig å dra seg opp av sengen, skoledagen seig å komme seg gjennom, og resten av dagen da jeg var hjemme besto kun av middag og hvile. Når en jobber mot sin største drøm, blir en tvunget til å også jobbe ekstremt mye med seg selv og eget hode. Enkelte dager er det spennende og oppløftende, mens andre dager ser alt svart og vanskelig ut.

Også i dag dro jeg meg trøtt opp av sengen, men til en forbedring føltes hodet seg noe bedre. Skoledagen endte faktisk med å bli super! Ballett-klassen gikk fint fordi jeg var fokusert og jobbet godt, samtidig som jeg forsøkte å nyte hver bevegelse. Svetten rant og jeg var 'på' hele tiden, og plutselig var klokken slagen. Så hadde vi street-klasse, med dagens tema: locking. Det ble en overraskende morsom klasse i dag, og jeg fikk til mer enn jeg forventet! Så, i timene etter lunsj, hadde vi workshop i moderne. Fra å føle meg stiv i alle ledd og tett i hodet i perioden etter lunsj, med en følelse av at jeg kom til å bli syk, endret det seg til at jeg stod igjen med en god energi og indre varme i kroppen da vi avsluttet siste klasse for dagen. Deilig følelse når en dag snur seg til det bedre på den måten!
 

Ønsker å åpne meg mer opp på bloggen. Gi et mer virkelighetsnært bilde av hverdagen min og hvordan jeg faktisk har det inni meg.
Å filme litt og lage videoer vurderes, så kanskje det dukker opp etterhvert?


God natt og sove godt ♥
 

Glade dager

Sjohei :-) Denne bloggen altså, skal forsøke å oppdatere den mer jevnlig jeg, så dere henger mer med på hva som skjer i hverdagen min! I går gjorde jeg et edelt forsøk og tok med meg speilrefleksen i vesken før jeg senere samme kveld fant ut at, hey jeg glemte å putte inn det ny-ladde batteriet som da altså lå igjen hjemme i leiligheten. Men men, sånt skjer! Det foregår nemlig noe hver dag, og i går var det både privattime for meg med fokus på holdning i ballett, og å dra sammen med en liten gjeng fra klassen for å se på en koreografi-konkurranse kalt Skapa Dans som tre dansere i klassen vår deltok i. Jaggu vant de publikumsprisen!

Likedan som gårsdagen var superfin, var fredag det også! Humøret skjøt i været og jeg følte meg tipp topp. Stod opp 05:00 klar for dagen, og møtte opp på skolen i det tidligste laget. Jeg har det med å glemme at vi starter 09:30 på fredager, så du kan selv tenke deg jeg hadde goood tid for meg selv alene i salen da klokken kun var 07:45! Det var deilig å skru på høytalerne og kun danse hva enn jeg ville. En aldri så liten improvisasjon på morgenkvisten til høstlisten min på Spotify. Med andre ord hadde jeg en super start på dagen! Allerede på spaserturen til T-bane-stasjonen og det faktum at det var romslig og lite folk på tunnelbanen, fikk hodet mitt på meget gode tanker før jeg tok fatt på skoledagen. Lyktes også med å ta et par bilder før første klasse startet, som dere kan se.

Nå er det søndag nok en gang, føles som om dagene suser av gårde fort som bare det! I dag skal jeg danse enda mer, og jeg gleder meg fryktelig mye! Ballett- og tåspiss-klasse, mine favoritter ♥ Utenfor er det fargesprakende hvor enn blikket hviler, og regnet faller stadig ned fra himmelen. Skikkelig deilig høstvær, og gradene kan bekrefte at vinteren om litt også står for tur. Om kvelden blir det bekmørkt og om dagen er himmelen dekket av lysegrå skyer så langt øyet kan se. Njyudelig. ♥

 

Ønsker dere alle en herlig søndag, hva enn dere gjør i dag, om det er jobb, filmkos eller lesing til studier.
Vi blogges snart igjen ♥

 

WORLD BALLET DAY


Bildet ovenfor er fra lørdag da jeg besøkte min farfars kjæreste som bor her i Stockholm. Hun ble kjempeglad for blomsterbuketten og snakket med meg i timevis helt til mørket kom snikende på og klokken tikket kvelden inn før jeg så tok turen hjem igjen.

Wow, mye som har skjedd siden sist jeg skrev til dere nå! Enkelte dager har vært tunge, andre full av energi og danseglede. Noen dager har jeg vært så psykisk og fysisk sliten når jeg har kommet hjem fra skolen at jeg kun har orket å lage mat og ligge i sengen for å hvile. Det i kombinasjon med at jeg har stuet speilrefleksen litt på hyllen, har jeg ikke følt at jeg har hatt noe interessant å komme med. Noe som sikkert bare er tull, for dere lurer vel fryktelig på hvordan det går her i Söta Bror uansett om det måtte gjelde stort eller smått?Høsten har endelig slått inn for fullt, og dager som i dag er helt vidunderlige! Kjølig luft, gode dufter, blank asfalt og glinsende høstblader i gull og burgunder. Så fin og idyllisk denne årstiden er! Spesielt i dag tidlig, da morgensolen strålte mellom tretopper og lagde vakre skyggemønstre på murvegger og varmet ryggen idet jeg spaserte under den klare blå himmelen på vei til og fra tunnelbanestasjonen for å komme meg til skolen. Etter en vakker morgen, hadde jeg en strålende skoledag med masse energi og godt fokus og humør gjennom alle klassene. Trist nok har vi ikke ballett-klasse på torsdager, det til tross for at det er World ballet day i dag! Så etter en god middag da jeg kom hjem, satt jeg meg ned med en kopp kakao, kanelboller og så dagens live streaming til Den Norske Opera og Ballett på deres Facebook-side! Det ble da så min lille feiring av dagen. Har heldigvis ballett igjen allerede i morgen! Og på lørdag! Og på søndag! Ah, gleder meg :-D

Snart helg nok en gang, håper uken deres har vært minst like fin som min!
Blogges  ♥

 

Høst i luften


I dag tok jeg på meg joggeskoene, hang kameravesken over skulderen og gikk meg en morgentur. Det var godt å komme seg ut døren og kjenne på den kjølige, friske luften mot bar hud. Vått gress, vannperler hvilende på blader. Regnet fra i natt gjorde asfalten fuktig. Himmelen grålig hvit som om det skulle ligge et uendelig stort lokk over verden. Enkelte gule, lilla og oransje farger her og der. Høsten har kommet, det er det ingen stor tvil om!

Planen for resten av dagen er å vaske klær og spise litt taco før jeg drar på besøk til Ingunn. Jeg kjenner på kroppen at det er godt med helg og sjansen til å nyte et lite pust i bakken, så det blir koselig å bare sitte inne og slappe av i kveld. 


 God helg til dere! ♥
 

GOD MORGEN

I dag våknet jeg av alarmene mine på mobilen slik som alltid.
Jeg sto opp, dusjet og laget meg frokost.
Vel, i dag er det fredag og jeg begynner ikke før 09:30.
Det tok litt tid før det gikk opp for meg.
God tid er alltid deilig, slik som nå. Plutselig et par minutter på ledig hånd til å si:


Ønsker dere alle en strålende dag♥

 

Creativity takes courage //Henri Matisse//


Henri Matisse //Link//

Dagene løper om kapp med hverandre. Uken raser avgårde. Nå er plutselig torsdagen her igjen, den vinker et lite hei og hvisker i øret at det snart er helg nok en gang. Humøret har gått opp og ned i løpet av de siste dagene, med helt klart et par høydepunkter. I går ble klassen lempet over av skryt fra vår i øyeblikkets stund meget fornøyde ballettlærer, og i den påfølgende jazzklassen klarte jeg å ta perfekte doble piruetter. Jeg ble nokså stolt av meg selv, en følelse ekstremt god å kjenne på. Like så som gode følelser, har jeg kjent på misnøye òg. Så sterkt at jeg har hatt gråten i halsen, våte øyne og helt til det punktet at jeg gikk ut av klassen, inn på toalettet for å gråte et par tårer for så å tørke dem bort med håndbaken og fylle meg selv med nytt mot. Merkelig hvordan en kan bli ens egen største kritiker? Vel, det er overraskende lett. Er drømmen stor og lidenskapen større, skal det lite til når frykten for å ikke være god nok til å oppfylle den, trer til. 

Er jeg ikke på skolen og danser, er jeg enten med Ingunn på butikken, hjemme og spiser eller sover. Sånn ca. Har så klart tid etter skolen før jeg legger meg til å sitte litt på PCen eller lese bok, men tankene blir ofte med dansen likevel. Det føles som om kroppen higer etter å danse mer, selv om den er trøtt og sliten og ønsker å slappe av innen søvnen krever sin tur. Hodet er som alltid et stort kaos. Fra tid til annen føler jeg meg kreativ, uten egentlig å forstå hvorfor. Jeg får lyst til å tegne og fargelegge, lese og skrive, danse og Gudene vet hva jeg ikke kan tenke meg å finne på. Morsomt nok har jeg ikke fargeblyanter og ei heller fargeleggingsbok, noe jeg sterkt vurderer å kjøpe. Å sitte i ro med musikk i bakgrunnen og sort-hvit bilder fremfor en som sakte forvandles til noe fargerikt med nøye utvalgte fargenyanser, det er noe med det som virker beroligende og tiltalende for meg. Verdt et forsøk i alle fall, tenker jeg.

 

Hva har så dere gjort de siste dagene? ♥
 

Søndag igjen

Hva skal jeg si? Denne søndagen har vært skikkelig.. søndag. Trenger egentlig ikke forklare mer enn som så. Søndag er synonym med Kjip 9 / 10 ganger. Kroppen sliten og trett, hodet susete og i sin egen verden, og alt føles feil og galt. Det er nå i alle fall min definisjon på en søndag som er skikkelig søndag. Ballett og tåspiss -klassen var med andre ord ikke så bra i dag som jeg håpet på. Jeg gjorde mye feil og ble irritert på meg selv på grunn av det. Generelt har jeg vært i mye labert humør i dag, du kan si det står i stil med den labre dagen heh. Savner kjæresten masse, som for øvrig ringte tidligere i kveld for å prate litt. Han har den vakreste stemmen på jord, og det er så godt å få høre den! Her ser dere bokomslaget på den nye boken, The Fifth Season, jeg kjøpte i dag. Tror det er første del av en triologi, uten at jeg skal si det skråsikkert, det er i hvert fall hittil publisert tre bøker i denne bokserien som heter Broken Earth. Hva det hele handler om har jeg ikke helt fått grepet tak på enda, men det er skrevet i sjangeren science fantasy. Har tidligere ikke lest så mye denne typen bøker, så jeg er spent på om det er noe som faller i smak eller ei.
 

Nå skal jeg lese litt før jeg lar øyenlokkene mine gli igjen for natten.
I morgen er det en ny dag og starten på en ny uke, håper den blir superfin!

God natt og sove godt ♥
 

Solskinns-lør-dag

Dagen i går var vakker. Våknet og stod opp til stillhet. Ingen alarm, den gikk først senere på morgenen etter jeg hadde spist frokost. Tok meg tid til yoga og mediterte også. Herlig å strekke på kroppen og roe ned tankene, spesielt på starten av dagen. Et par timer senere løpende til T-banen, så sittende på danseforestilling med en håndfull mennesker fra klassen. Vi så Cullbergbaletten i oppsetningen The Mental States of Sweden in Dance. Jeg likte hvordan de hadde hentet materiale fra ulike menneskers minner, gode som dårlige. Forestillingen ble som en slags kollasj av livshendelser uttrykt med moderne dans. Noen sekvenser mer rare og uventede enn andre, uten at jeg skal røpe så mye mer enn det.

Endt forestilling, og sultne mager trasket for å finne et sted å spise. Ingunn og jeg fant oss en koselig restaurant hun tidligere har spist på i et rolig område av Gamla Stan. For en ufattelig koselig middag over et glass godt rødt. Løs prat og trillende latter. Takket være en supersnill bestefar og mormor som ønsket å spandere på oss, tusen takk til bestefaren og mormoren til Ingunn, vi koste oss stort ♥
Mennesker, vanedyr av natur. Vant bak kamera, smule mer sky fremfor det. Et forsiktig smil, men virkelig gladere her enn som så!

Med mat i magen og ønske om noe søtt, møtte vi Mathilda og Ida for en fika. Fika er et slikt svensk ord en ikke har en direkte oversettelse for på norsk. Det betyr omtrentlig det samme som kaffe og kake, et koselig lite måltid bestående av noe søtt for hyggens skyld. Vi fant oss noen vel(sjokolade)smakende fristelser på Espresso House og avsluttet med det en koselig dag før vi alle slitne og fornøyde dro hjemover.

Jeg har forresten lest ut Tusen Strålende Soler nå, og tar mer enn gjerne imot tips til gode bøker eller lydbøker for meg å sjekke ut! Blod på tann, nå skal det bli ei litta lesehest av meg. Når tunnelbanen suser fra stasjon til stasjon nærmere skolen på morgenen, er det herlig å fare med tankene inn i en annen verden. Glemme tid og sted, senke nesen dypt i en bok og drømme seg bort fra travle mennesker rundt meg stående sild i tønne på vei til jobb. Spesielt nå som årstiden gir rom for innetid og kopper på kopper med te, er det godt å ha en spennende bok i hånden. Forhåpentligvis finner jeg meg nytt lesestoff allerede i dag, krysser fingre!

 

Jeg er tidlig oppe i dag og klar for mer herlig dans med ballett og tåspiss -klasse!
God morgen, ha en strålende søndag ♥

 

Dans, dans, dans

Inn-pust. Ut-pust. Inn med ny dag. Ut med den forrige. Mandag ble til tirsdag, tirsdag til onsdag, og om en liten stund vil denne torsdagen gi slipp og gjøre rom for en ny fredag. Det har skjedd noe hver dag denne uken. Noe kjedelig liv, lever jeg ikke. Bloggen står i andre rekke, så beklager fravær som har vært og kommer til å oppstå igjen ved senere anledninger. Så klart er jeg på skolen hver dag, men sannelig har jeg og Ingunn også fått danset litt utenom skoletider! På tirsdag tok vi jazz-klasse med en gjestelærer fra USA! Det var godt å ta en time kun for kosens skyld, uten noen form for tilbakemeldinger. Bare nyte dansen og den gode energien i rommet!

I går dro jeg til en liten, søt kiosk hvor de visstnok hadde postleveranse-avdeling. Endelig fikk jeg hentet min egen dyne og pute, tilsendt fra Norge av min kjære mamma ♥ Etter det var gjort, lagde jeg en slående god pizza da jeg hadde igjen rester av grønnsaker som jeg brukte til pizzatopping da min kjæreste var på besøk i helgen. Den smakte nydelig, og det var godt å kunne slappe av i sengen med pizza og film!

I dag har jeg slått meg mer til ro og ikke gjort stort annet enn å ha en fin skoledag og å vaske klær. Ingunn, Ida og Mathilda var på jakt etter hårfarge og skulle alle stelle håret sitt i dag, men jeg hadde en klesvask å sette på og litt behov for å slappe av for meg selv, så da dro jeg hjem kort stund etter hårfarge-jakten startet. Åh, jeg har forresten bestilt togbilletter hjem for jule/vinter-ferien nå! Gleder meg så masse! Apropos supert tips til alle studenter; bestill billetter i goood tid, da sparer dere overraskende mange 100-lapper og i mitt tilfelle over halvparten av summen det hadde kostet meg å kjøpe tur/retur kun et par uker i forveien! 

Til helgen blir det mer dans ♥ ♥ ♥  En stor gjeng fra klassen skal på danseforestilling på lørdag, og på søndag er det igjen tid for en ballett og tåspiss-klasse sammen med Ingunn og Dana! Som jeg elsker dans. Det gjør meg glad langt inni hjerterota. Men det kommer vel ikke som et sjokk for dere?


Ønsker å skrive så mye fint som jeg kan dele med dere av tanker og følelser,
en dag får jeg det forhåpentligvis til slik jeg vil ha det.
Inntil da skal jeg skrive oftere til dere om hvordan livet er her i Stockholm.
Det er et lite eventyr.
Livet i seg selv er vel et lite eventyr, er det ikke?

Ta godt vare på hverandre, dagene blir kjøligere om dagene og vi trenger alle litt varme.
Klem ♥

 

MANDAG


Denne dagen har vært dels seig og dels fin. Morgenen startet med et trøtt fjes og en treg kropp litt for seint opp av sengen. Tror det henger igjen i kroppen et aldri så lite savn etter kjæresten. Det blir ikke det samme å legge seg og å stå opp uten ham. Sengen er kjøligere, føles større og tom, og ingen armer holder rundt meg når jeg hviler øynene eller lukker dem opp. Jeg så likevel frem til skoledagen, og rakk første klasse med ballett helt fint. Vanligvis møter jeg opp minst en halvtime før for å varme opp og tøye ut, men i dag ble det heller en kortere seanse før klassen startet.

Dansesalen vi befant oss i i hele dag har noe dårligere luft enn de andre salene på skolen, det merkes i løpet av skoledagen og kanskje spesielt i dag da jeg var trett i hodet fra før av. Vinduer ble åpnet og dans ble det selvfølgelig som alltid, og plutselig var nok en skoledag over. Med vikar i moderne som skulle ha en annen klasse etter oss og derfor måtte gå tidligere, sluttet vi en halvtime før vi vanligvis pleier å slutte. Vil så klart danse så mye som mulig, dog i dag var det deilig å få ekstra tid til å slappe av. Fikk senere hodepine og sovnet på sengen før jeg skulle legge meg, så det skal bli utrolig godt å ta natten nå.

 

Dette ble et raskt lite hei fra meg i dag, blogges mer siden ♥
 

Alene igjen

Nå sitter verdens beste kjæreste på flyet hjem, og jeg i et tomt rom med sort mørke utenfor vinduet mitt. De siste dagene har rast av gårde, den ene hurtigere enn den andre. Jeg har hatt en kjempefin helg, og det føles rart at den snart tar sin slutt. Å tilbringe tid med Espen er alltid utrolig koselig! Like trist hver gang vi sier ha det bra, og like fantastisk hver gang vi omfavner hverandre igjen! Jeg gleder meg allerede kjempemasse til neste gang vi ses, og kanskje spesielt til høstferien da jeg kommer hjem og blir for en hel uke.


Like før tunnelbanen kom og jeg tok følge med Espen før han videre tok express-toget til flyplassen.

Som jeg nevnte i går, dro jeg på ballett- og tåspiss-klasse i dag. Læreren i disse klassene er en annen enn vår ballettlærer på skolen, og ettersom ulike lærere jobber ulikt er det moro å prøve ut litt forskjellig. Nye øvelser åpner opp for nye utfordringer og oppdagelser, noe jeg liker godt! Jeg fikk en positiv overraskelse i dag over hvor god balansen min var i ballett-klassen, og en negativ overraskelse over hvor vondt jeg fikk i venstre storetå i tåspiss-klassen. Tar alt med et smil og koser meg mye likevel, og jeg ser nå frem til de neste klassene kommende søndag!

I morgen er det mandag igjen, og en ny skoledag og skoleuke! Det blir superbra! Jeg er veldig positivt innstilt og liker virkelig det jeg holder på med, jeg er ytterst fornøyd med studievalget mitt (denne gangen)! Hver morgen har jeg en ny frisk dag å se frem til, og en glede over å stå opp og gjøre meg klar. Dette resulterer i at jeg alltid er tidlig ute og har god tid på morgenen, og av erfaring kan jeg innrømme at slik har det ikke alltid vært for meg. Jeg er heldig som har dansen som drivkraft i livet mitt, og takknemlig for alt jeg er og har takket være den. 


Ønsker dere en god natt, og en super start på den nye uken ♥
 

Tre fine dager

Hei igjen, det har visst gått et par dager siden sist jeg skrev til dere. Håper alt står bra til, slik det fremdeles gjør med meg! På skoledagene torsdag og fredag, hadde vi klasser med både rytmikk/koreografi, moderne og klassisk ballett. Den gode energien i dansesalen var til å ta og føle på, med både smil og latter. Det kjennes bra å le og riste fra seg gravalvoret en tid til annen midt i all konsentrasjon og fokus. For det er fort gjort å henge seg opp i prestasjon og egne forventninger, noe det er veldig okei å legge til siden i blant. Gleden og lidenskapen er tross alt det viktigste, det er det som driver oss fremover og gjør oss bedre og bedre for hver dag som går!

I går kom verdens beste kjæreste på besøk etter jeg var ferdig på skolen, hele veien fra Norge. Utrolig koselig å ha han her ved siden av meg igjen for en liten stund før han reiser hjem igjen i morgen kveld. Vi sparer å være turist i Stockholm til en senere anledning, og tar oss heller tid til hverandre nå som vi endelig kan være sammen. Det er godt å se hverandre i øynene, holde hender og kjenne hverandres puls. I dag ble det blant annet en liten tur til byen, hjemmelaget grønnsakssuppe (oppskrift her) og Sherlock Holmes med is og godteri til. 
 

Denne lørdagen har vært kjempefin!
Jeg ser frem til morgendagen, da skal jeg ha klasse med ballett og tåspissko også, det blir moro! 

God natt ♥

Brygget på noe

Underlig hvordan minutter rolig tikker forbi mens dagene raser av gårde, eller hva? De siste par dagene har kroppen brygget på en forkjølelse, så hvor mye energi jeg har hatt til overs når jeg har kommet hjem senere på kvelden har variert. Hodet føltes tett og til tider verkende, halsen sår og kroppstemperaturen noe ubesluttsom. Jeg har vært frisk nok til å gå på skolen som jeg har blitt så glad i, for jeg ble aldri ordentlig syk, og i dag har jeg jammen følt meg mye mye bedre allerede! Med andre ord tror jeg altså at den forkjølelsen jeg brygget på, forsvant før den rakk å komme for fullt. Nå er jeg kun litt snørrete og i blant sår i halsen :-)

I dag sto jeg opp med en iver etter å dra tidlig på skolen for å varme opp kroppen til en herlig klasse med ballett! Med en gang skolen låste opp inngangsdøren 08:00, for jeg til salen for å varme opp og tøye ut. Jeg kunne kjenne hvor bra kroppen min føltes, som om den spilte på lag med meg og gledet seg like mye til dansingen som sjela mi. Da omsider klassen startet 08:45, viste det seg at den gode magefølelsen jeg fikk mens jeg tøyde ut til klassen hadde rett. For en fin ballett-klasse vi hadde i dag!!! Koste meg så utrolig mye! Kun etter et par uker har jeg allerede merket forbedringer i dansingen min, og det er en herlig følelse! Pianisten vi hadde i dag er også veldig flink, og den vakre musikken han spilte gjorde klassen desto morsommere. Det ble det mye smil og vakre tanker av, for min del i alle fall!

Deretter var tiden kommet for å ha jazz, og jaggu var den klassen også veldig bra i dag! Jeg har for eksempel tidligere slitt med å huske ny koreografi, mens i dag satt det i kroppen med en gang og det festet seg på hjernen. Generelt var det en klasse med mye god energi i dag! Etter lunsj hadde vi street, "favoritten" haha, hvor høydepunktet var å lære moon walk. Utrolig morsomt at jeg mestrer det, om ikke helt perfekt, i alle fall ganske bra!

Etter skolen gikk jeg og Ingunn litt rundt i byen og så innom diverse butikker, mest fordi jeg trenger gensere og et skjerf nå som gradene synker, men også fordi jeg ønsket å kjøpe nye ballettsko i tøy og et par ballettstrømpebukser. Tidligere har jeg kun brukt ballettsko i skinn med hel-såle, så nå skal jeg prøve ut noe nytt med sko i tøy og splitt-såle. Blir spennende å prøve, for den sitter ganske annerledes på foten enn mine gamle! Noen fine gensere eller skjerf fant jeg ikke, så jeg får heller lete mer en annen dag. Typisk at det plutselig kommer foran nesen på en når en slutter å lete :-)
 

Åh forresten; Espen kommer på fredag!!!! Gleder meg så utrolig, utrolig mye!♥♥♥

Ønsker dere en fin kveld og en god natt ♥

Sosiale kvelder og "plastic fantastic"

Hei igjen! Siden sist vi snakket har det altså blitt høst! Elsker høst! Ah, så mye vakkert med denne koselige årstiden, men det får jeg skrive mer om siden. De siste dagene har jeg nemlig vært sosial. Det vil si, prioritere å være med gode mennesker fremfor å sitte foran en rullende digital skjerm over flere timer. Husker sannelig ikke hva jeg hadde fore på torsdag, men i går var vi i alle fall en gjeng fra klassen som dro rett etter skolen sammen for å skravle og drikke berusende glass. Ingunn og jeg står hverandre veldig nære på utrolig kort tid, der imot er det mange andre jenter i klassen vi ikke har blitt like godt kjent med enda, så gårsdagen var en utrolig fin dag å få sjansen til å snakke mer ut om stort og smått! Det ble en aldri så liten tur på McDonald's også, og så klart lagde vi vårt eget dansegulv på det siste utestedet vi gikk til før vi avsluttet kvelden tidlig for å komme hjem til en deilig seng. 

Så spratt øynene opp 07:00, og Maria var klar for en ny (lør)dag. I tillegg til å slappe max av hjemme i leiligheten, har jeg også vært flink til å støvsuge og vaske trenings/danseklær for den kommende skoleuken. Jeg har forresten blitt veldig glad i å skrive ned tanker og følelser i dagboken min i det siste også. Roen over å skrive ned det jeg har på hjertet, kjennes godt.


Høre på soul og la det synke inn at det er 
lørdag og det er høst, og det er Stockholm 
og det er dans og gode venner.Ligge strakt ut på sengen, kjenne kroppen bli tung
og pusten dyp mens øyenlokkene sakte
men sikkert glir igjen for en stund hvile.
Etter en stor porsjon taco, møtte jeg Ingunn på T-centralen og dro videre sammen til Mall of Scandinavia. Og wow, der var det litt av hvert av butikker! Noe av det artige med å for eksempel handle på Åhléns i Sverige, er at det er så ufattelig mye større her enn i Norge! Det er klær, sko, sminke, interiør, i diverse merker og designere, flere etasjer og store seksjoner for de ulike kategoriene. Vel, var ikke derfor vi dro dit i dag, så kan kanskje like så godt komme til poenget! Jeg kjøpte nemlig meg en fin drikkeflaske i dag! Etter at jeg har sett dokumentaren A Plastic Ocean (kan ses på Netflix! Anbefales!), har jeg blitt mer informert og bevisst hva plastikk gjør mot helse og miljø.

Før tok jeg meg ikke bryet å kjøpe en ordentlig drikkeflaske over flere år, gjenbrukte heller en gammel vannflaske kjøpt på butikken som jeg brukte om igjen helt til emballasjen omsider ville falle av og den etterhvert fikk bulker og så stygg ut -da byttet jeg den simpelthen ut med en ny en. Nå vet jeg bedre. For det første er plastikk i seg selv et materiale som bruker lang tid på å brytes ned i naturen og er derfor kilde til problematikk rundt søppelavfall som ikke blir resirkulert. Visste du det; at selv om du panter en flaske så er det ikke gitt at den blir resirkulert? Det er kun et prosentantall av gamle flasker som faktisk blir brukt på nytt, ettersom prisene på ny-produserte plastflasker kan være rimeligere kontra kostnadene det innebærer å resirkulere gamle plastflasker. Dermed havner altså flere panteflasker sammen med annet plastavfall. Et annet godt argument for å kjøpe en egen drikkeflaske for flergangbruk, er de giftige stoffene i plasten avgir. Engangs-plast er det faktisk noe som heter, og det er ikke uten grunn. Plastikk kan i seg selv være helsefarlig på lang sikt, og nettopp derfor er det flere og flere som velger å ta avstand fra den hyppige plast-bruken.

BPA-free plastikk, er det noe som heter. Det skal være bedre enn vanlig plast, med tanke på helse, men likevel vil det ikke være garantert helt fritt for giftige stoffer. Derfor faller det sikreste valget på materialer som glass og rustfritt stål. Nettopp av den grunn, kjøpte jeg meg en flaske i rustfritt stål i dag fra Granit. Den kan minne litt om en termos, og jeg synes den er nok så søt! Lett er den også, i motsetning til glass, kjennes den lett som en fjær. Eller skal jeg si lett som en plastikkflaske? For så lite veier den, noe som er veldig praktisk! Samt at jeg ikke risikerer at den skal knuse dersom jeg skulle være uheldig og miste den i gulvet en eller 80 ganger. På munnstykket av flasken er det en skrukort av rustfritt stål med en detalj av treverk på toppen, noe som er kjekt da jeg ønsker å unngå plastikk -som dere sikkert allerede har skjønt! Her ser dere den nye skjønnheten min, haha:

Dette innlegget ble visst litt lenger enn jeg først hadde forestilt meg, men da kan vi si at jeg har gjort opp for et par dager uten blogging. Håper dere alle har det bra og ser frem til flere innlegg fra Söta bror, jeg gleder meg i hvert fall til å dele mer med dere om danselivet her i Stockholm! 


Hoy som tiden flyr :-)
God natt til dere alle! Snakkes om kort tid igjen ♥

 

For en dag!

I dag har jeg følt meg trøtt og opplagt, sliten og energisk, trist og sint, glad og sprudlende, lei og ivrig, og alle mulige følelser rett etter hverandre og i samme stund. Merkelig hvordan humøret kan svinge så drastisk og endre seg på kun et sekund. Skoledagen startet med en klasse ballett som jeg virkelig var fornøyd over, jeg koste meg og følte at jeg jobbet godt. Kjente virkelig svetten og spenningen i musklene. Fokuset jeg kan ha på klassen vi har på fredag før vi tar helg, vil være pusten. Jeg blir slik oppslukt i alle disse musklene å fokusere på, at jeg kan jobbe mer med selve musikken og pusten. Hvordan pusten kan hjelpe meg og gjøre dansen mer levende og mindre anspent, hvordan jeg kan føle musikken enda dypere og sterkere integrert i kroppen min.

Så skulle vi ha jazz-klasse. Det var da følelsen av at verden raste sammen hendte. Jeg følte meg tom for energi etter forrige klasse, selv om dagen så vidt hadde startet!, jeg følte meg elendig som ikke klarte å følge med resten av klassen på trinn jeg vanligvis klarer å henge tritt med på. Det var en stemme i hodet som alltid rakket på meg selv og tok negative tanker i fokus. Flere ganger forsøkte jeg å endre på det, tenke mer positivt, smile litt og slappe mer av. Endelig, på slutten av den to timers lange jazz-klassen, klarte jeg å nyte dansen. De siste ti minuttene med koreografi fikk jeg danset ut følelsene mine og til tross for at jeg ikke alltid fikk timingen til riktig slik jeg ønsket etter musikken, og jeg ble litt irritert på meg selv for det, var jeg også fornøyd med det jeg faktisk fikk til. Jeg er flink og jeg kan være mer snill mot meg selv. Jeg når lenger med den innstillingen.

Deretter kom lunsj-pause og en etterlengtet matbit. Fra et ønske om å være for meg selv, nesten med gråten i halsen, tanker som hva er galt med meg, og et fryktelig savn etter å snakke med kjæresten og armene hans holdende trygt og godt rundt meg, klarte jeg omsider å snu stemmene i hodet mitt.

Siste danseklassen for dagen var street. Vi har kun én klasse street i uken, og takk Gud for det! Haha, både jeg og Ingunn føler oss noe malplassert mens vi prøver så godt vi kan å henge med på trinn og integrere hip hop -attituden. Jeg ble noe smålig fnisete og i merkelig godt humør, noe jeg i blant blir når jeg er sliten og prøver å smile meg gjennom det hele. Det hjalp ytterligere på humørsvingningene jeg hadde tidligere på morgenen, og med det dro vi fra skolen sammen i godt humør begge to.

Neste stopp etter endt skoledag, var Gamla Stan hvor vi skulle finne postkort til kjære mennesker hjemme i Norge. Forholdet mellom meg og farfar er ikke like sterkt slik jeg gjerne skulle ønske det var, derfor har jeg lyst til å sende ham brev og postkort for å fortelle hvordan jeg har det nå som jeg uansett ikke har mulighet til å se han. Så der gikk vi, i de gamle gatene med sol og varme i ryggen på jakt etter postkort.
 


 

Plutselig snublet vi over en sjokoladefabrikk-butikk hvor en mann kom ut med en sjokoladeis i hånden, med det var vi solgt. Vi måtte inn og se. Butikken var delikat og så ut til å ha et utvalg himmelsk god sjokolade, samt en is-disk hvor denne så tiltalende sjokoladeisen også befant seg. Med et lite håp i magen spurte jeg om noen av is-smakene var veganske. Damen bak disken sa så at nettopp den isen jeg hadde siklet over og så gjerne kunne tenke meg, sjokoladeisen altså, var vegansk! Så da ble det en aldri så liten is-kule til oss hver før vi spaserte videre og fant postkort og omsider dro hjem.

Dagen som startet seende ut som en emosjonell berg-og-dal-bane, endte altså med å bli en ufattelig fin dag! Etter jeg kom hjem igjen, har jeg hatt en god-følelse i kroppen og både nynnet og danset litt for meg selv i glede. Det er deilig å vite at dager kan snus opp-ned, og med en god venninne ved siden av deg i tillegg så kan en dele gledene sammen. Ganske koselig, spør du meg.
 


Inguuunnn :-D

Morgenfugl som jeg er, står jeg tidlig opp hver dag for å komme en liten stund før skolen begynner.
Dansen er viktig for meg, og så er søvnen.
Det er fint å kunne føle seg opplagt og ha mye energi å spille på når en danser dagen lang.
Med det tenker jeg å ta sengen så fort sminken vaskes av og tennene pusses rene.

God natt!

 

Hodeverk og lykke

Jeg forsøkte å skrive til dere i går, men det hele ble litt for klisjé litt for sent på natten til at jeg kunne poste det. Kanskje jeg skriver det om og poster noe av teksten siden en gang, for denne gang holder det med en liten heads up fra de siste dagene.

Ah, hvor skal jeg starte? I går var en fantastisk avslappende og deilig søndag. Jeg førte regnskap, så episode 6 av Game of Thrones, var på FaceTime med kjæresten i 3 timer, sovnet en liten blund midt på dagen, skiftet sengetøy og satte på klesvask, og følte meg superfornøyd gjennom hele dagen. Da kvelden nærmet seg og solen vek bort, kom jeg plutselig til å tenke på at det straks er høst! Denne uken, på fredag, glir sommeren over til en ny og koselig årstid. Det er noe med de fallende, fargerike bladene, den friske vinden og lyden av plaskende regndråper, som er så vakkert. Jeg ble så ivrig at jeg smått planla hva slags duftlys jeg skal kjøpe, likte masse høstlige bilder på Weheartit, samt opprettet en ny spilleliste på Spotify höst och mysigt🌙🍁🍂. Gleder meg, med andre ord!

Skoledagen i dag har vært fin og lærerik, men også lang. Det gikk greit innom butikken, hjem og lage mat. Nå derimot er det ingen tvil hva hodet prøver å fortelle meg. Den ønsker, på vegne av hele kroppen, en aldri så liten tidlig kveld. En god natts søvn for å lade batteriene til morgendagen, for i dette øyeblikk kjøres det på tomgang. Tross et sprengt hode og en sliten kropp, er jeg veldig fornøyd. Hver dag her i Stockholm er en fryd. Jeg får gjøre akkurat det jeg ønsker å gjøre: danse hver dag på skolen! Og for hver dag som går, er jeg en dag nærmere drømmen. Dette er i og for seg en drøm i seg selv, men den store drømmen, den drømmen om å bli danser står desto høyere og jeg nyter veien dit. Det føles som at jeg er på rett sted til rett tid, jeg føler jeg gjør det jeg er ment for å gjøre. Dansen gir meg så mye mer enn det den tar fra meg, ja vell så blir jeg litt sliten, ja vell så får jeg litt vondt i hodet, men det er prisen å betale og det er så verdt det! Aldri har jeg følt meg så tilfreds med skolen og hvor jeg selv befinner meg i livet, og jeg er så takknemlig!


Innlegget i dag ble skriblerier, men slik får det bli, nå skal sminken av og kroppen krype under dynen.
God natt ♥

 

Dansere på byturLørdagen i dag ble tilbrakt med Ingunn og Emma i Stockholms solfylte gater. Rart å tenke på at vi allerede i neste uke går inn i september med høsten i møte. Det skal visstnok bli ganske kaldt også her i Sveriges hovedstad når sommeren omsider glir forbi. I dag var det likevel sol, anledning til å bruke solbriller, og passe temperatur til å kun ha en lett singlet under jakken.

I går var det plaskende regnvær utenfor vinduet på morgenen. Da jeg sto i inngangspartiet på vei ut i regnet, oppdaget jeg et par ødelagte stenger i paraply-skjermen. I tillegg manglet både Ingunn og Emma paraply, derfor tok vi i dag turen innom Åhléns og kjøpte oss en hver. Stort mer enn det ble ikke innkjøpene våre, noe fordi second hand-butikken vi gikk til holdt stengt i dag grunnet sykdom. Kjekt var det likevel å ta seg en liten bytur, det ble alltids prat, titting innom andre butikker og en god lunsj.Nå som jeg har vært hjemme i sengen min en stund, sminken tatt av og tennene pusset rene, kjennes øyenlokkene tunge og pusten dyp. Jeg vil kunne trenge en god natts søvn snart. Og apropos, i natt drømte jeg faktisk en litt fin drøm. I drømmen hadde jeg nemlig blitt veldig myk og fått six-pack, haha. Uansett! Tror jeg snart skal ta kvelden, om ikke i alle fall legge vekk denne PC-skjermen. Forhåpentligvis blogges vi igjen i morgen. Inntil da:


Puss, puss ;* ♥ 
 

Vakre StockholmIngunn og jeg tok oss en spasertur i Gamla Stan i går. Solen var på vei ned og de vakreste farger prydet himmelen over oss. Som vanlig snakket vi om alt mellom himmel og jord, helt frem til kveldsmørket nok en gang favnet om byen og vi tok tunnelbanen hjem igjen.Fordi jeg alltid fotograferer Ingunn, fikk hun også lyst til å fotografere meg. Haha, så her ser dere meg med et aldri så lite påklistret smil:

Dagen i dag har også vært fin. Den startet med god tid på morgenen, og da jeg ventet på tunnelbanen kunne jeg kjenne varmen fra morgensolen i ryggen. Skoledagen bestod av individuell samtale med lærer, rytmikk-klasse og moderne-klasse. I rytmikk-klassen arbeidet vi med pust, puls og rytme. Det var en overraskende morsom klasse, og tiden gikk fort frem til lunsj! Hadde forresten utrolig god lunsj med meg i dag! Her i Sverige har samtlige med seg middags-rester som varmes opp i mikrobølgeovnene som står på oppholdsrommet vårt. Har enda ikke sett en eneste svenske ha med seg brødmat slik som er typisk matpakke-mat i Norge. Så i dag tok jeg med restene mine fra gårsdagens middag, som var fullkornspenne i fløtesaus med kantareller og vegan chorizo. Smakte ypperlig!

Etter lunsjen hadde vi moderne resten av dagen med en lærer som heter det samme som meg, Maria :-)  Vi jobbet mye nede på gulvet, og hadde også en del improvisasjon mot slutten av klassen. Jeg synes det er veldig fint å se hvordan Maria danser, for hun har så flytende bevegelser. Foreløpig har jeg ikke knekt koden helt eller øvd nok til å få det til selv, men jeg ønsker å få til den samme flyten når jeg danser også! Etterhvert da vi var ferdige og skoledagen med det tok slutt følte jeg meg ikke direkte utslitt, men jeg merker derimot  at kroppen ser frem mot søvn og hvile! Og forresten: da jeg kom hjem i dag oppdaget jeg en konvolutt adressert med mitt navn! Jeg har fått mitt nye svenske personnummer! :-DD  


Håper deres dag også har vært fin! Blogges igjen i morgen♥

Å ha Steve Aoki som danselærer

I går hadde vi den første ordentlige danseklassen: to timer med contemporary hvor vi fikk bryne oss mye på improvisasjons-oppgaver. Tiden suste forbi, og plutselig var det kun ti minutter igjen av klassen! Helt i vår egen verden full av konsentrasjon og fokus, ble klokken glemt bort så fort vi kom i gang. Akkurat det er så deilig, følelsen en får når en glemmer bort tiden altså. Det er først da en vet at en virkelig liker det en holder på med! Må forresten nevne at danselæreren vår Andreas, som vi har i contemporary, ligner utrolig mye på Steve Aoki! Denne tanken var det første som slo meg da han kom inn dansesalen, og jaggu hadde ikke ei annen i klassen tenkt akkurat det samme som meg!

Denne danseklassen med Andreas, som var vår første ordentlige danseklasse i tillegg til at det nettopp har vært sommerferie, resulterte i at alle kom stive og støle tilbake til dansesalen i dag klare for en ny skoledag kun med dans! I dag var det jazzklasse med Clara som stod for tur. Jeg synes hun er en veldig god lærer i tillegg til at hun har en ganske kul jazz-stil. Istedenfor slik "gammeldags" musikal og show-lignende jazz, er den mer.. hm, hvordan skal jeg forklare det.. kan kanskje si stilen er nærmere lyrisk jazz. Usikker på hva som er "riktig" beskrivelse av stilen, poenget er nå i hvert fall at jeg liker den veldig godt! Om jeg skal prøve å sette fingeren på hvorfor, så tror jeg det kan ha noe med at det føles mer ærlig å danse for å uttrykke følelser snarere enn å danse for å lage show -misforstå meg rett: det er gøy det og!

Store deler av klassen til Clara ble brukt til å improvisere. Improvisasjon er noe jeg personlig har opplevd som utfordrende, samtidig synes jeg det er spennende å utforske og føler at jeg vokser mye mer på det som danser fremfor å kun lære bestemte koreografier. Når en improviserer er en i større grad i kontakt med kroppen på en helt annen måte, fordi en jobber etter impulser og egen musikalitet. Kreativiteten får også utløp til å utvikles, og det tror jeg er viktig for å kunne videreutvikle egne bevegelser og ideer til koreografi. Da klassen nærmet seg slutten, var det utrolig godt å tøye litt på kroppen før vi avsluttet med å lære begynnelsen på en ny koreografi! 

Det siste som stod på timeplanen etter lunsj, var street/ hip hop. Og Gud, haha, det er ikke såre enkelt som det ser ut som! Med en positiv lærer som forventet at vi skulle ha det gøy og kjenne rytmen i kroppen "groove", samt et knippe sanger av Kendrick Lamar, hadde vi det moro til tross for at bein og armer ikke alltid hang helt med på de ukjente trinnene.
 

Dette ble et langt innlegg kun om dans, men dette er altså et innblikk i min nye skolehverdag. Og jeg elsker det!
Aldri har det vært så moro å gå på skolen!


Sov godt og god natt ♥

Nattprat og truseshopping

I går var første skoledag for meg og Ingunn! De andre i klassen, til og med læreren vår, trodde vi var nære venner som hadde kjent hverandre lenge! Tenk at vi kun møttes på søndag, og likevel ble så fort gode venner at til og med andre kunne legge merke til det! Haha, det er så snålt for det har aldri pleid å ta så kort tid for meg å bli godt kjent med noen. Å føle at man er gode venner kun i løpet av en dag eller to er ganske utrolig! 

Etter en myk første-skoledag, tok vi tunnelbanen hjem hver for oss med en idé om å møtes senere på kvelden. Det endte med en aldri så liten truseshopping på meg med selskap av Ingunn, før vi så tok en spasertur langs elven og satt oss skravlende ned på en benk og snakket om alt mulig. Noe med en alvorlig tone, annet med en god porsjon latter og smil. Luften var sval og varmen fra solskinnsdagen hang igjen i luften mens mørket senket seg over staden. Først da de kjølige gufsene fikk oss til å se hvor mye klokken var, snudde vi nesen hjemover igjen.


Kvelder som dette får en til å innse hvor heldig en er,
en god venn er virkelig alt som trengs!

 

SUN(NY )DAY


Fine Ingunn :-DD <3

For en herlig søndag dette har vært! Ingunn og jeg avtalte å møtes i dag for å bli litt kjent med hverandre før skolestart i morgen. Vi er (tror jeg) de eneste norske i klassen, så er hyggelig at vi kan ha hverandre! Og gjett hva, skravla gikk! Med tekopper i hånden og fin utsikt over Stockholm, satt vi på TAK og koste oss. I frykt for at et par regndråper skulle bli flere, gikk vi så videre ut i gatene for å se oss rundt omkring. Byen er stor og lett å gå seg vill i, hvert fall for slike ny-innflyttere som oss. Takket være GPS-kart på iPhone, klarte vi oss heldigvis fint!


Inngangspartiet til vintage-butikken hadde blomsterdekorasjoner i taket!

I Södermalm gikk vi innom en vintage-butikk, og er det ikke typisk at når en ikke ser etter noe, da finner man? Bærende på kleshengere med brukte klær, gikk vi på prøverom som så ut til å være laget ut av gamle gardiner. Jeg har lenge hatt litt sansen for "herrebukser" på damer. Slike litt klassiske og tidløse pene bukser, og i dag fant jeg tilfeldigvis to stykk. Et par fra Calvin Klein i dress-lignende stoff, og et par fra Filippa K i ull-stoff, og jaggu snublet jeg ikke over et par kule lave heler også! Jeg er sikker på at om dette hadde vært en norsk vintage-butikk, hadde prisene vært en helt annen. Begge buksene og skoene, kostet rundt en hundrelapp hver. Spør du meg er det rimelig billig. Kult er det også å tenke på at en sparer miljøet når en handler brukt. Også er det så klart litt gøy å ha noe ikke alle andre har!

Som dere sikkert forstår, har dagen vært helt super. Vinden blåste vekk skyene og gjorde plass for en strålende sol på himmelen da vi forlot TAK, så mens vi var ute og gikk fikk vi virkelig kjenne på den siste varme sommerdagen denne ferien. Hele tiden gikk vi og pratet. En hel del handlet om dans og forventninger til det nye skoleåret, for vi er nok nesten like spente begge to. Og i morgen, i morgen da skjer det!

I morgen er det endelig skolestart!!!! :-DD


Håper dere har hatt en fin helg! Noen flere der ute som gleder seg til den nye uken? ♥
 

Indre ro og ertestuing

I dag som i går, startet jeg dagen med yoga utendørs i sentrum av Stockholm. Etter en liten tur hjem for å dusje og spise, dro jeg så til sentrum igjen for å høre på et foredrag av samme typen som ledet yogaøkten tidligere på morgenen. Dagen min har med andre ord bestått av yoga, meditasjon og forelesning angående meditasjon og pust. Hehe, høres kanskje helt nørd og hippie ut, men for meg gjør det altså ikke det. Jeg synes det er digg å oppleve litt indre ro, så sjohei!

Men hei, bare for å bytte tema til noe heelt annet: Er det noe jeg har merket som ville overrasket 5 år gamle Maria, så er det utfordringen med å finne ut hva en skal ha til middag. Det var altså noe sant i det mamma og pappa sa da jeg var liten! Husker at jeg bare ikke kunne forstå hvordan i alle dager det skulle være så vanskelig, når det finnes så mye godt å spise! Middag, tenkte jeg, det er jo såå enkelt! Bare å lage noe godt som pannekaker eller grønnsaksuppe eller(...), listen kunne sikkert vært meter-lang. Nå derimot, nå som jeg endelig kan bestemme ALT av hva jeg skal spise HVER dag, så er det plutselig ikke såre enkelt lenger.

Ettersom det er lørdag i dag, grublet jeg langt om lenge på dette her. Hva skal jeg ha til middag i morgen, og hva trenger jeg å handle inn slik at jeg har mat for mandagen også? Plutselig sa det pling! ERTESTUING! Hahahah, morsomt nok har jeg aldri laget ertestuing før på egenhånd! Måtte søke det opp, og så finner jeg jo ut at det er såå utrolig enkelt! Også jeg som er så glad i ertestuing, da! JIPPI. Så da gikk jeg blid og fornøyd på butikken og fikk handlet det jeg skulle.
 

Så i morgen, i morgen blir det ertestuing til middag! (Som tilbehør da, så klart!)​ :-))
 

Lugn fredag

Alarm på 05:30 og en kropp uthvilt og klar for å stå opp! Stablet meg fort på beina, og om et par timer satt jeg på tunnelbanen inn mot sentrum. Annonsert gratis morgenyoga på Karl XIIs torg, og jeg gledet meg så mye at selv det dystre været ikke sto i veien for mitt muntre humør. 08:00 startet det hele. Etter 1 år uten fast yoga-undervisning, kun et par drop-in og noe praktisering hjemme på egen hånd, var det virkelig deilig å bli instruert igjen! Det hele var arrangert i forbindelse med Stockholms Kulturfestival som foregår denne uken. Utendørs på et platå i treverk, rullet vi ut mattene våre.

Morsomt nok tok jeg meg selv i fascinasjon over hva kroppen min er i stand til å gjøre. Sommeren har brakt med seg noen late dager hvor aktiviteten mildt sagt har vært laber, jeg ble derfor forbløffet over hvordan armer og ben fremdeles responderer så bra til tross for mye stillesitting og minimalt med trening. Vel, det er nå så. Etter en time hadde passert, ble gråværet mer fremtredende og det startet å regne slik som forventet. Heldige som vi var befant vi oss under et telt, så regnet som falt og den kjølige luften plaget meg ikke tvert imot gjorde det meg godt. Før klokken rakk å slå 10:00, var timene plutselig over og matten min ble rullet inn og lagt i nettet før jeg slang det over skulderen min idet jeg gikk videre på vei hjemover med kjæresten på telefonen.


Snapshots fra iPhonen.

Resten av dagen har jeg tatt med slående ro, et par kopper te og Tusen strålende soler. Den boken er virkelig god, og jeg skal si jeg kan være kresen på bøker! Jeg er hun som liker å lese dersom boken er bra, og hvis ikke er det bare et eneste stort ork. Khaled Hosseini og hans bøker har jeg hørt mye om fra alle hold. Jeg kan huske vi så filmatiseringen av Drageløperen på barneskolen, men det eneste inntrykket jeg satt igjen med på den tiden var at jeg syntes den var kjedelig. På ungdomsskolen derimot, fikk jeg mer øynene opp for han da vi leste et utdrag fra A thousand splendid suns i engelsktimen, men jeg tok ikke fatt på å skaffe meg hverken den eller den norske versjonen jeg sitter med nå. I senere år var det snakk om både den ene og den andre boken han hadde gitt ut, og jeg bestemte meg at jeg en dag skulle gi Tusen strålende soler en sjanse. Den siste dagen min i Norge, bare minuttene før SJ-toget fraktet meg over grensen, stakk jeg hodet innom bokhandleren på Oslo S og fant endelig frem boken etter litt leting i hyllene. Nå er jeg nesten halvveis i fortellingen og har allerede anbefalt den videre. 

Med litt dans på rommet, en koselig telefonsamtale med bestemor, samt is og film, tror jeg at jeg i dette innlegget har sagt så og si alt jeg har gjort i dag. Stort mer spennende har denne fredagen altså ikke vært, men om kun noen dager starter skolen og da blir det mye sprell! Gleder meg så til å danse hver dag, ser for meg at det kommer til å bli uhyre moro! Innen den tid skal jeg på søndag møte ei annen norsk jente som skal starte i samme klasse som meg, det tror jeg blir hyggelig!
 

Hva enn du gjør og hvor enn du måtte befinne deg denne fredagskvelden; god helg! ♥
 

Sol til frokost

I dag var det så fint vær at jeg tok med meg havregrynskålen min og en god pocketbok ut på balkongen for å kose meg. Alarmen hadde jeg ringende på i 8-tiden for å stå litt ekstra tidlig opp i dag, i motsetning til mange av sommerens late dager hvor en velger å slumre i sengen et par timer lenger. Etter dagens meditasjon og lille yoga-økt, satt jeg meg altså ut. Da jeg satt der ute, på balkongen, kunne jeg høre fuglekvitter og kjenne solen varme mot huden. Jeg hørte til og med en hane idet jeg var iferd med å åpne døren! Ikke visste jeg at det fantes i nærheten her, men koselig var det nå i hvert fall å høre et lite kykeliky.

Nå har jeg dusjet og skiftet fra pysj til kjole og er klar til å gripe dagen!


Ha en strålende dag ♥

Våknet til regn

Solen titter frem bak de tidligere så grå regnværs-skyene. Den skinner inn vinduet på rommet mitt og danner lys-kreasjoner på veggen over sengen min. Skyene tømte vanndråpene sine over Stockholm til morgenen i dag, og resten av dagen farget de himmelen lysegrå. Men nå har de altså gitt litt rom for solen også. Deilig.

Etter meditasjon, litt yoga, en deilig dusj og god frokost, bar det i dag av gårde til Skatteverket for å sitte pent og vente. Et stort og folksomt rom med mennesker av ulike nasjonaliteter, beige sofabenker og elektroniske tavler. De lysende røde bokstavene og tallene signaliserte hvem sin tur det var. For hver gang det kom opp en ny kombinasjon av en bokstav etterfulgt av tre sifre, varslet en durende lyd om at nestemann skulle gå til en spesifikk nummerert skranke. Med kølapp G056, utfylt skjema, bevis på skoleplass og pass i hånden, ble det omsider også min tur. 

Jeg søkte om svensk personnummer. Noe jeg vil få bruk for blant annet når jeg senere skal søke om svensk ID-kort. Med dette kortet kan jeg uten problem gå til anskaffelse av en svensk bankkonto, noe som er en nødvendighet for å kunne skaffe seg jobb i Sverige. Tanken er å få jobb på Dansmuseet ved siden av dansingen som nå blir min nye skolehverdag. Jeg og pappa var nemlig der sist jeg var i Stockholm for å se etter et sted å bo, og jeg syntes det var så fint og interessant å gå rundt der og se. De har skrevet på sine hjemmesider at det er stor pågang av forespørsler fra søkere som ønsker å få jobb der, så om de vil ansette meg eller ei er meget usikkert, men det er lov å håpe.


Håper det står bra til med alle dere ♥
 

Ankomst Stockholm

Så sitter man i en ny by, i en ny leilighet, i et nytt rom. Med turbulente følelser og sulten mage er dette både spennende og litt skummelt. Skoene er satt på skohyllen og jakken hengt opp. Her skal jeg altså bo det kommende året. Stockholms skimrende stjernehimmel ønsket meg velkommen sent i går kveld, og en strålende sol lyste opp stuen i dag tidlig for å vinke meg god morgen. Det er noe underlig med å komme til et fremmed sted og likevel føle seg litt hjemme kun etter et par dager. 

Hele familien er nysgjerrige og vil vite at alt er okei, "ring meg når du har kommet trygt frem etter reisen" og "jeg er stolt av deg". Det er godt å vite at noen der hjemme i Norge tenker på lille meg langt her borte. Spesielt verdens beste kjæreste, vi har snakket sammen siden jeg plantet rumpa på togsetet; tekstmeldinger, bilder på Snapchat og filmsamtale over FaceTime. Venner og venninner ønsker lykke til, og jeg må si meg selv veldig heldig. Heldig som uten problemer kan sette meg på et tog til et annet land for så å bosette meg der. Heldig som har mulighet til å følge min aller kjæreste dansedrøm. Heldig som i tillegg til dette har så mange gode mennesker i livet mitt som heier på meg midt oppi det hele.


Tusen takk til alle og enhver som har troen på meg, det er fint å ha noen å dele den med ♥
 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » November 2017

-følg meg på blogg.no-

Kvinne, 20

Flyttet til Stockholm for dansen. Bloggen min handler om livet jeg lever i den svenske hovedstaden og veien jeg tar for å bli profesjonell danser.


Kontakt

mariaskancke@gmail.com


Kategorier


Arkiv

gratisdesign av Tonjemt