hits

Høst i luften


I dag tok jeg på meg joggeskoene, hang kameravesken over skulderen og gikk meg en morgentur. Det var godt å komme seg ut døren og kjenne på den kjølige, friske luften mot bar hud. Vått gress, vannperler hvilende på blader. Regnet fra i natt gjorde asfalten fuktig. Himmelen grålig hvit som om det skulle ligge et uendelig stort lokk over verden. Enkelte gule, lilla og oransje farger her og der. Høsten har kommet, det er det ingen stor tvil om!

Planen for resten av dagen er å vaske klær og spise litt taco før jeg drar på besøk til Ingunn. Jeg kjenner på kroppen at det er godt med helg og sjansen til å nyte et lite pust i bakken, så det blir koselig å bare sitte inne og slappe av i kveld. 


 God helg til dere! ♥
 

GOD MORGEN

I dag våknet jeg av alarmene mine på mobilen slik som alltid.
Jeg sto opp, dusjet og laget meg frokost.
Vel, i dag er det fredag og jeg begynner ikke før 09:30.
Det tok litt tid før det gikk opp for meg.
God tid er alltid deilig, slik som nå. Plutselig et par minutter på ledig hånd til å si:


Ønsker dere alle en strålende dag♥

 

Creativity takes courage //Henri Matisse//


Henri Matisse //Link//

Dagene løper om kapp med hverandre. Uken raser avgårde. Nå er plutselig torsdagen her igjen, den vinker et lite hei og hvisker i øret at det snart er helg nok en gang. Humøret har gått opp og ned i løpet av de siste dagene, med helt klart et par høydepunkter. I går ble klassen lempet over av skryt fra vår i øyeblikkets stund meget fornøyde ballettlærer, og i den påfølgende jazzklassen klarte jeg å ta perfekte doble piruetter. Jeg ble nokså stolt av meg selv, en følelse ekstremt god å kjenne på. Like så som gode følelser, har jeg kjent på misnøye òg. Så sterkt at jeg har hatt gråten i halsen, våte øyne og helt til det punktet at jeg gikk ut av klassen, inn på toalettet for å gråte et par tårer for så å tørke dem bort med håndbaken og fylle meg selv med nytt mot. Merkelig hvordan en kan bli ens egen største kritiker? Vel, det er overraskende lett. Er drømmen stor og lidenskapen større, skal det lite til når frykten for å ikke være god nok til å oppfylle den, trer til. 

Er jeg ikke på skolen og danser, er jeg enten med Ingunn på butikken, hjemme og spiser eller sover. Sånn ca. Har så klart tid etter skolen før jeg legger meg til å sitte litt på PCen eller lese bok, men tankene blir ofte med dansen likevel. Det føles som om kroppen higer etter å danse mer, selv om den er trøtt og sliten og ønsker å slappe av innen søvnen krever sin tur. Hodet er som alltid et stort kaos. Fra tid til annen føler jeg meg kreativ, uten egentlig å forstå hvorfor. Jeg får lyst til å tegne og fargelegge, lese og skrive, danse og Gudene vet hva jeg ikke kan tenke meg å finne på. Morsomt nok har jeg ikke fargeblyanter og ei heller fargeleggingsbok, noe jeg sterkt vurderer å kjøpe. Å sitte i ro med musikk i bakgrunnen og sort-hvit bilder fremfor en som sakte forvandles til noe fargerikt med nøye utvalgte fargenyanser, det er noe med det som virker beroligende og tiltalende for meg. Verdt et forsøk i alle fall, tenker jeg.

 

Hva har så dere gjort de siste dagene? ♥
 

Søndag igjen

Hva skal jeg si? Denne søndagen har vært skikkelig.. søndag. Trenger egentlig ikke forklare mer enn som så. Søndag er synonym med Kjip 9 / 10 ganger. Kroppen sliten og trett, hodet susete og i sin egen verden, og alt føles feil og galt. Det er nå i alle fall min definisjon på en søndag som er skikkelig søndag. Ballett og tåspiss -klassen var med andre ord ikke så bra i dag som jeg håpet på. Jeg gjorde mye feil og ble irritert på meg selv på grunn av det. Generelt har jeg vært i mye labert humør i dag, du kan si det står i stil med den labre dagen heh. Savner kjæresten masse, som for øvrig ringte tidligere i kveld for å prate litt. Han har den vakreste stemmen på jord, og det er så godt å få høre den! Her ser dere bokomslaget på den nye boken, The Fifth Season, jeg kjøpte i dag. Tror det er første del av en triologi, uten at jeg skal si det skråsikkert, det er i hvert fall hittil publisert tre bøker i denne bokserien som heter Broken Earth. Hva det hele handler om har jeg ikke helt fått grepet tak på enda, men det er skrevet i sjangeren science fantasy. Har tidligere ikke lest så mye denne typen bøker, så jeg er spent på om det er noe som faller i smak eller ei.
 

Nå skal jeg lese litt før jeg lar øyenlokkene mine gli igjen for natten.
I morgen er det en ny dag og starten på en ny uke, håper den blir superfin!

God natt og sove godt ♥
 

Solskinns-lør-dag

Dagen i går var vakker. Våknet og stod opp til stillhet. Ingen alarm, den gikk først senere på morgenen etter jeg hadde spist frokost. Tok meg tid til yoga og mediterte også. Herlig å strekke på kroppen og roe ned tankene, spesielt på starten av dagen. Et par timer senere løpende til T-banen, så sittende på danseforestilling med en håndfull mennesker fra klassen. Vi så Cullbergbaletten i oppsetningen The Mental States of Sweden in Dance. Jeg likte hvordan de hadde hentet materiale fra ulike menneskers minner, gode som dårlige. Forestillingen ble som en slags kollasj av livshendelser uttrykt med moderne dans. Noen sekvenser mer rare og uventede enn andre, uten at jeg skal røpe så mye mer enn det.

Endt forestilling, og sultne mager trasket for å finne et sted å spise. Ingunn og jeg fant oss en koselig restaurant hun tidligere har spist på i et rolig område av Gamla Stan. For en ufattelig koselig middag over et glass godt rødt. Løs prat og trillende latter. Takket være en supersnill bestefar og mormor som ønsket å spandere på oss, tusen takk til bestefaren og mormoren til Ingunn, vi koste oss stort ♥
Mennesker, vanedyr av natur. Vant bak kamera, smule mer sky fremfor det. Et forsiktig smil, men virkelig gladere her enn som så!

Med mat i magen og ønske om noe søtt, møtte vi Mathilda og Ida for en fika. Fika er et slikt svensk ord en ikke har en direkte oversettelse for på norsk. Det betyr omtrentlig det samme som kaffe og kake, et koselig lite måltid bestående av noe søtt for hyggens skyld. Vi fant oss noen vel(sjokolade)smakende fristelser på Espresso House og avsluttet med det en koselig dag før vi alle slitne og fornøyde dro hjemover.

Jeg har forresten lest ut Tusen Strålende Soler nå, og tar mer enn gjerne imot tips til gode bøker eller lydbøker for meg å sjekke ut! Blod på tann, nå skal det bli ei litta lesehest av meg. Når tunnelbanen suser fra stasjon til stasjon nærmere skolen på morgenen, er det herlig å fare med tankene inn i en annen verden. Glemme tid og sted, senke nesen dypt i en bok og drømme seg bort fra travle mennesker rundt meg stående sild i tønne på vei til jobb. Spesielt nå som årstiden gir rom for innetid og kopper på kopper med te, er det godt å ha en spennende bok i hånden. Forhåpentligvis finner jeg meg nytt lesestoff allerede i dag, krysser fingre!

 

Jeg er tidlig oppe i dag og klar for mer herlig dans med ballett og tåspiss -klasse!
God morgen, ha en strålende søndag ♥

 

Dans, dans, dans

Inn-pust. Ut-pust. Inn med ny dag. Ut med den forrige. Mandag ble til tirsdag, tirsdag til onsdag, og om en liten stund vil denne torsdagen gi slipp og gjøre rom for en ny fredag. Det har skjedd noe hver dag denne uken. Noe kjedelig liv, lever jeg ikke. Bloggen står i andre rekke, så beklager fravær som har vært og kommer til å oppstå igjen ved senere anledninger. Så klart er jeg på skolen hver dag, men sannelig har jeg og Ingunn også fått danset litt utenom skoletider! På tirsdag tok vi jazz-klasse med en gjestelærer fra USA! Det var godt å ta en time kun for kosens skyld, uten noen form for tilbakemeldinger. Bare nyte dansen og den gode energien i rommet!

I går dro jeg til en liten, søt kiosk hvor de visstnok hadde postleveranse-avdeling. Endelig fikk jeg hentet min egen dyne og pute, tilsendt fra Norge av min kjære mamma ♥ Etter det var gjort, lagde jeg en slående god pizza da jeg hadde igjen rester av grønnsaker som jeg brukte til pizzatopping da min kjæreste var på besøk i helgen. Den smakte nydelig, og det var godt å kunne slappe av i sengen med pizza og film!

I dag har jeg slått meg mer til ro og ikke gjort stort annet enn å ha en fin skoledag og å vaske klær. Ingunn, Ida og Mathilda var på jakt etter hårfarge og skulle alle stelle håret sitt i dag, men jeg hadde en klesvask å sette på og litt behov for å slappe av for meg selv, så da dro jeg hjem kort stund etter hårfarge-jakten startet. Åh, jeg har forresten bestilt togbilletter hjem for jule/vinter-ferien nå! Gleder meg så masse! Apropos supert tips til alle studenter; bestill billetter i goood tid, da sparer dere overraskende mange 100-lapper og i mitt tilfelle over halvparten av summen det hadde kostet meg å kjøpe tur/retur kun et par uker i forveien! 

Til helgen blir det mer dans ♥ ♥ ♥  En stor gjeng fra klassen skal på danseforestilling på lørdag, og på søndag er det igjen tid for en ballett og tåspiss-klasse sammen med Ingunn og Dana! Som jeg elsker dans. Det gjør meg glad langt inni hjerterota. Men det kommer vel ikke som et sjokk for dere?


Ønsker å skrive så mye fint som jeg kan dele med dere av tanker og følelser,
en dag får jeg det forhåpentligvis til slik jeg vil ha det.
Inntil da skal jeg skrive oftere til dere om hvordan livet er her i Stockholm.
Det er et lite eventyr.
Livet i seg selv er vel et lite eventyr, er det ikke?

Ta godt vare på hverandre, dagene blir kjøligere om dagene og vi trenger alle litt varme.
Klem ♥

 

MANDAG


Denne dagen har vært dels seig og dels fin. Morgenen startet med et trøtt fjes og en treg kropp litt for seint opp av sengen. Tror det henger igjen i kroppen et aldri så lite savn etter kjæresten. Det blir ikke det samme å legge seg og å stå opp uten ham. Sengen er kjøligere, føles større og tom, og ingen armer holder rundt meg når jeg hviler øynene eller lukker dem opp. Jeg så likevel frem til skoledagen, og rakk første klasse med ballett helt fint. Vanligvis møter jeg opp minst en halvtime før for å varme opp og tøye ut, men i dag ble det heller en kortere seanse før klassen startet.

Dansesalen vi befant oss i i hele dag har noe dårligere luft enn de andre salene på skolen, det merkes i løpet av skoledagen og kanskje spesielt i dag da jeg var trett i hodet fra før av. Vinduer ble åpnet og dans ble det selvfølgelig som alltid, og plutselig var nok en skoledag over. Med vikar i moderne som skulle ha en annen klasse etter oss og derfor måtte gå tidligere, sluttet vi en halvtime før vi vanligvis pleier å slutte. Vil så klart danse så mye som mulig, dog i dag var det deilig å få ekstra tid til å slappe av. Fikk senere hodepine og sovnet på sengen før jeg skulle legge meg, så det skal bli utrolig godt å ta natten nå.

 

Dette ble et raskt lite hei fra meg i dag, blogges mer siden ♥
 

Alene igjen

Nå sitter verdens beste kjæreste på flyet hjem, og jeg i et tomt rom med sort mørke utenfor vinduet mitt. De siste dagene har rast av gårde, den ene hurtigere enn den andre. Jeg har hatt en kjempefin helg, og det føles rart at den snart tar sin slutt. Å tilbringe tid med Espen er alltid utrolig koselig! Like trist hver gang vi sier ha det bra, og like fantastisk hver gang vi omfavner hverandre igjen! Jeg gleder meg allerede kjempemasse til neste gang vi ses, og kanskje spesielt til høstferien da jeg kommer hjem og blir for en hel uke.


Like før tunnelbanen kom og jeg tok følge med Espen før han videre tok express-toget til flyplassen.

Som jeg nevnte i går, dro jeg på ballett- og tåspiss-klasse i dag. Læreren i disse klassene er en annen enn vår ballettlærer på skolen, og ettersom ulike lærere jobber ulikt er det moro å prøve ut litt forskjellig. Nye øvelser åpner opp for nye utfordringer og oppdagelser, noe jeg liker godt! Jeg fikk en positiv overraskelse i dag over hvor god balansen min var i ballett-klassen, og en negativ overraskelse over hvor vondt jeg fikk i venstre storetå i tåspiss-klassen. Tar alt med et smil og koser meg mye likevel, og jeg ser nå frem til de neste klassene kommende søndag!

I morgen er det mandag igjen, og en ny skoledag og skoleuke! Det blir superbra! Jeg er veldig positivt innstilt og liker virkelig det jeg holder på med, jeg er ytterst fornøyd med studievalget mitt (denne gangen)! Hver morgen har jeg en ny frisk dag å se frem til, og en glede over å stå opp og gjøre meg klar. Dette resulterer i at jeg alltid er tidlig ute og har god tid på morgenen, og av erfaring kan jeg innrømme at slik har det ikke alltid vært for meg. Jeg er heldig som har dansen som drivkraft i livet mitt, og takknemlig for alt jeg er og har takket være den. 


Ønsker dere en god natt, og en super start på den nye uken ♥
 

Tre fine dager

Hei igjen, det har visst gått et par dager siden sist jeg skrev til dere. Håper alt står bra til, slik det fremdeles gjør med meg! På skoledagene torsdag og fredag, hadde vi klasser med både rytmikk/koreografi, moderne og klassisk ballett. Den gode energien i dansesalen var til å ta og føle på, med både smil og latter. Det kjennes bra å le og riste fra seg gravalvoret en tid til annen midt i all konsentrasjon og fokus. For det er fort gjort å henge seg opp i prestasjon og egne forventninger, noe det er veldig okei å legge til siden i blant. Gleden og lidenskapen er tross alt det viktigste, det er det som driver oss fremover og gjør oss bedre og bedre for hver dag som går!

I går kom verdens beste kjæreste på besøk etter jeg var ferdig på skolen, hele veien fra Norge. Utrolig koselig å ha han her ved siden av meg igjen for en liten stund før han reiser hjem igjen i morgen kveld. Vi sparer å være turist i Stockholm til en senere anledning, og tar oss heller tid til hverandre nå som vi endelig kan være sammen. Det er godt å se hverandre i øynene, holde hender og kjenne hverandres puls. I dag ble det blant annet en liten tur til byen, hjemmelaget grønnsakssuppe (oppskrift her) og Sherlock Holmes med is og godteri til. 
 

Denne lørdagen har vært kjempefin!
Jeg ser frem til morgendagen, da skal jeg ha klasse med ballett og tåspissko også, det blir moro! 

God natt ♥

Brygget på noe

Underlig hvordan minutter rolig tikker forbi mens dagene raser av gårde, eller hva? De siste par dagene har kroppen brygget på en forkjølelse, så hvor mye energi jeg har hatt til overs når jeg har kommet hjem senere på kvelden har variert. Hodet føltes tett og til tider verkende, halsen sår og kroppstemperaturen noe ubesluttsom. Jeg har vært frisk nok til å gå på skolen som jeg har blitt så glad i, for jeg ble aldri ordentlig syk, og i dag har jeg jammen følt meg mye mye bedre allerede! Med andre ord tror jeg altså at den forkjølelsen jeg brygget på, forsvant før den rakk å komme for fullt. Nå er jeg kun litt snørrete og i blant sår i halsen :-)

I dag sto jeg opp med en iver etter å dra tidlig på skolen for å varme opp kroppen til en herlig klasse med ballett! Med en gang skolen låste opp inngangsdøren 08:00, for jeg til salen for å varme opp og tøye ut. Jeg kunne kjenne hvor bra kroppen min føltes, som om den spilte på lag med meg og gledet seg like mye til dansingen som sjela mi. Da omsider klassen startet 08:45, viste det seg at den gode magefølelsen jeg fikk mens jeg tøyde ut til klassen hadde rett. For en fin ballett-klasse vi hadde i dag!!! Koste meg så utrolig mye! Kun etter et par uker har jeg allerede merket forbedringer i dansingen min, og det er en herlig følelse! Pianisten vi hadde i dag er også veldig flink, og den vakre musikken han spilte gjorde klassen desto morsommere. Det ble det mye smil og vakre tanker av, for min del i alle fall!

Deretter var tiden kommet for å ha jazz, og jaggu var den klassen også veldig bra i dag! Jeg har for eksempel tidligere slitt med å huske ny koreografi, mens i dag satt det i kroppen med en gang og det festet seg på hjernen. Generelt var det en klasse med mye god energi i dag! Etter lunsj hadde vi street, "favoritten" haha, hvor høydepunktet var å lære moon walk. Utrolig morsomt at jeg mestrer det, om ikke helt perfekt, i alle fall ganske bra!

Etter skolen gikk jeg og Ingunn litt rundt i byen og så innom diverse butikker, mest fordi jeg trenger gensere og et skjerf nå som gradene synker, men også fordi jeg ønsket å kjøpe nye ballettsko i tøy og et par ballettstrømpebukser. Tidligere har jeg kun brukt ballettsko i skinn med hel-såle, så nå skal jeg prøve ut noe nytt med sko i tøy og splitt-såle. Blir spennende å prøve, for den sitter ganske annerledes på foten enn mine gamle! Noen fine gensere eller skjerf fant jeg ikke, så jeg får heller lete mer en annen dag. Typisk at det plutselig kommer foran nesen på en når en slutter å lete :-)
 

Åh forresten; Espen kommer på fredag!!!! Gleder meg så utrolig, utrolig mye!♥♥♥

Ønsker dere en fin kveld og en god natt ♥

Sosiale kvelder og "plastic fantastic"

Hei igjen! Siden sist vi snakket har det altså blitt høst! Elsker høst! Ah, så mye vakkert med denne koselige årstiden, men det får jeg skrive mer om siden. De siste dagene har jeg nemlig vært sosial. Det vil si, prioritere å være med gode mennesker fremfor å sitte foran en rullende digital skjerm over flere timer. Husker sannelig ikke hva jeg hadde fore på torsdag, men i går var vi i alle fall en gjeng fra klassen som dro rett etter skolen sammen for å skravle og drikke berusende glass. Ingunn og jeg står hverandre veldig nære på utrolig kort tid, der imot er det mange andre jenter i klassen vi ikke har blitt like godt kjent med enda, så gårsdagen var en utrolig fin dag å få sjansen til å snakke mer ut om stort og smått! Det ble en aldri så liten tur på McDonald's også, og så klart lagde vi vårt eget dansegulv på det siste utestedet vi gikk til før vi avsluttet kvelden tidlig for å komme hjem til en deilig seng. 

Så spratt øynene opp 07:00, og Maria var klar for en ny (lør)dag. I tillegg til å slappe max av hjemme i leiligheten, har jeg også vært flink til å støvsuge og vaske trenings/danseklær for den kommende skoleuken. Jeg har forresten blitt veldig glad i å skrive ned tanker og følelser i dagboken min i det siste også. Roen over å skrive ned det jeg har på hjertet, kjennes godt.


Høre på soul og la det synke inn at det er 
lørdag og det er høst, og det er Stockholm 
og det er dans og gode venner.Ligge strakt ut på sengen, kjenne kroppen bli tung
og pusten dyp mens øyenlokkene sakte
men sikkert glir igjen for en stund hvile.
Etter en stor porsjon taco, møtte jeg Ingunn på T-centralen og dro videre sammen til Mall of Scandinavia. Og wow, der var det litt av hvert av butikker! Noe av det artige med å for eksempel handle på Åhléns i Sverige, er at det er så ufattelig mye større her enn i Norge! Det er klær, sko, sminke, interiør, i diverse merker og designere, flere etasjer og store seksjoner for de ulike kategoriene. Vel, var ikke derfor vi dro dit i dag, så kan kanskje like så godt komme til poenget! Jeg kjøpte nemlig meg en fin drikkeflaske i dag! Etter at jeg har sett dokumentaren A Plastic Ocean (kan ses på Netflix! Anbefales!), har jeg blitt mer informert og bevisst hva plastikk gjør mot helse og miljø.

Før tok jeg meg ikke bryet å kjøpe en ordentlig drikkeflaske over flere år, gjenbrukte heller en gammel vannflaske kjøpt på butikken som jeg brukte om igjen helt til emballasjen omsider ville falle av og den etterhvert fikk bulker og så stygg ut -da byttet jeg den simpelthen ut med en ny en. Nå vet jeg bedre. For det første er plastikk i seg selv et materiale som bruker lang tid på å brytes ned i naturen og er derfor kilde til problematikk rundt søppelavfall som ikke blir resirkulert. Visste du det; at selv om du panter en flaske så er det ikke gitt at den blir resirkulert? Det er kun et prosentantall av gamle flasker som faktisk blir brukt på nytt, ettersom prisene på ny-produserte plastflasker kan være rimeligere kontra kostnadene det innebærer å resirkulere gamle plastflasker. Dermed havner altså flere panteflasker sammen med annet plastavfall. Et annet godt argument for å kjøpe en egen drikkeflaske for flergangbruk, er de giftige stoffene i plasten avgir. Engangs-plast er det faktisk noe som heter, og det er ikke uten grunn. Plastikk kan i seg selv være helsefarlig på lang sikt, og nettopp derfor er det flere og flere som velger å ta avstand fra den hyppige plast-bruken.

BPA-free plastikk, er det noe som heter. Det skal være bedre enn vanlig plast, med tanke på helse, men likevel vil det ikke være garantert helt fritt for giftige stoffer. Derfor faller det sikreste valget på materialer som glass og rustfritt stål. Nettopp av den grunn, kjøpte jeg meg en flaske i rustfritt stål i dag fra Granit. Den kan minne litt om en termos, og jeg synes den er nok så søt! Lett er den også, i motsetning til glass, kjennes den lett som en fjær. Eller skal jeg si lett som en plastikkflaske? For så lite veier den, noe som er veldig praktisk! Samt at jeg ikke risikerer at den skal knuse dersom jeg skulle være uheldig og miste den i gulvet en eller 80 ganger. På munnstykket av flasken er det en skrukort av rustfritt stål med en detalj av treverk på toppen, noe som er kjekt da jeg ønsker å unngå plastikk -som dere sikkert allerede har skjønt! Her ser dere den nye skjønnheten min, haha:

Dette innlegget ble visst litt lenger enn jeg først hadde forestilt meg, men da kan vi si at jeg har gjort opp for et par dager uten blogging. Håper dere alle har det bra og ser frem til flere innlegg fra Söta bror, jeg gleder meg i hvert fall til å dele mer med dere om danselivet her i Stockholm! 


Hoy som tiden flyr :-)
God natt til dere alle! Snakkes om kort tid igjen ♥

 

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018

-følg meg på blogg.no-

Kvinne, 21

Flyttet til Stockholm for dansen. Bloggen min handler om livet jeg lever i den svenske hovedstaden og veien jeg tar for å bli profesjonell danser.


Kontakt

mariaskancke@gmail.com


Kategorier


Arkiv

gratisdesign av Tonjemt