hits

Når det blir for mye av det godeJeg er den personen som har lyst til å gjøre 15 forskjellige ting samtidig og bli best i alt av det. Så kommer fornuften og sier ifra om at i realiteten er det umulig å få til. Tiden strekker seg ikke langt nok til det. Dessuten er det rene oppskriften på å slite seg selv ut. Hvilerom trengs, og mer enn jeg skulle ønske. Jeg burde ta lærdom av verdens nerder og bare konsentrere meg om en ting av gangen. Det blir rett og slett for mye å skulle jobbe beinhardt med drøssevis av mål som sprer seg i det vide og bredde i ulike retninger. Å være halvveis god i mye, det er ikke det jeg vil? Tenk å kunne være superflink i ett område og simpelthen bare være så lidenskapelig oppslukt av den ene tingen, den ene tingen som gjør deg lykkelig!

Enten om det er dansing, yoga, trening, fiolinspilling, teater, fotografering, blogging, lesing, reising, snowboarding, matlaging, baking, filming, skriving, tegning, ballspill, kunst, jobbing, skolenerding, eller noe helt annet som å ha en utrolig stor fascinasjon for blomster... Poenget er at jeg har lyst til å kunne konsentrere meg om en ting, istedenfor å stresse rundt som en gal høne og gjøre det ene til det andre om hverandre. Jeg ender bare opp med å føle at jeg ikke strekker til med alt jeg har lyst til, og da skuffe meg selv. Trass, til syvende og sist vet jeg at jeg er dømt til å mislykkes når ønskene mine er uoppnåelige å gjennomføre.

Jeg har altså helst lyst til å gjøre ALT. Lære og oppleve mye, vokse på erfaringer og kunnskap. Ha evner til å mestre noe ikke alle andre får til. Det finnes ikke noe bedre enn å ha det bra og moro, og når jeg er nysgjerrig og synes alt er gøy...blir det jo til at jeg vil strekke meg i alle hjørner for å få til nettopp dette. Vet ikke hvor mange ganger jeg har gått runder med meg selv i hodet og prøvd å overbevise meg selv om at jeg ikke kan fortsette slik jeg gjør. Hver gang innser jeg det, og hver gang fortsetter jeg i samme mønster som før, og innerst inne vet jeg at dette er ikke godt nok for mitt eget beste.

At jeg viser interesse for mye ulikt er flott og vel så det! Det gjør meg nok til en mer reflektert og nysgjerrig person enn det jeg hadde vært foruten denne egenskapen, men det er åpenlyst noen baksider som følger med også... Min måte å prøve å være overalt og gjøre alt samtidig, har resultert i mange netter med for lite søvn og mange dager med lite energi og overskudd. Det går utover livskvaliteten min, og det går utover folkene rundt meg fordi humøret mitt tar svingninger og i blant oppfører seg helt Idiot. Dessuten har jeg ikke mange ledige rom på timeplanen min til å fylle med andre ting som dukker opp underveis. Overnattinger og den slags kan bli vanskelig å planlegge når alle dager allerede er fylt opp med gjøremål.

En del av meg vil være den spontane jenten som gjør sprø morsomheter på impuls, men hvordan skal det gå opp i en travel hverdag? Jeg har det alltid travelt. Uansett hva det skulle gjelde og når det skulle gjelde, skuldrene dras fort opp til ørene. Når skal det være tid for å puste ut og starte å ta livet med ro? Ikke i den nedslitte stolen på gamlehjem når jeg "endelig" har blitt pensjonist og for dårlig til beins! Det er på tide å ta seg selv i nakkeskinnet.

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018

-følg meg på blogg.no-

Kvinne, 21

Flyttet til Stockholm for dansen. Bloggen min handler om livet jeg lever i den svenske hovedstaden og veien jeg tar for å bli profesjonell danser.


Kontakt

mariaskancke@gmail.com


Kategorier


Arkiv

gratisdesign av Tonjemt